Gündem Mozart Yunus’a YÖK’ten destek

Mozart Yunus’a YÖK’ten destek

16.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Beykoz’da yaşayan 19 yaşındaki otizmli Yunus Yazar’ın, dünyaca ünlü sanatçı Mozart ile aynı müzik kulağına sahip olduğu ve konservatuvarda eğitim alabilmenin hayallerini kurduğu gündeme gelmişti.

Mozart Yunus’a YÖK’ten destek

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın talimatıyla Yunus Yazar’ın durumu, YÖK’ün ilgili birimlerince incelemeye alındı. Güzel sanatlar lisesinden geçen yıl mezun olan Yazar, kendisi ve benzer durumdaki yetenekli gençlerin üniversiteye girebilmesi için yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümlere engelli öğrenci alımında baraj uygulamasının kaldırılması talebinde bulunmuştu.

Haberin Devamı

Cem Yılmaz devreye girmişti

Tek katlı bir gecekonduda yaşayan ve günde 7 saatini bir hayırsever tarafından hediye edilen piyanosunun başında geçiren Yunus’un hikâyesini okuyan sanatçı Cem Yılmaz da genç yeteneğin yardım çığlığına duyarsız kalmayarak, twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gence destek olmak istediğini belirtmişti. Yılmaz, “Bu kıymetli kardeşimize destek olmak istiyorum. Konservatuvar okuması için yetkililer de destek olursa, ben burs vermek isterim” diye konuştu. Saraç, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, “YÖK olarak ülkemizdeki genç yeteneklere her türlü yardıma hazır olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.