Gündem MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit oldu

MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit oldu

28.10.2021 - 20:34 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe Yıldırım Operasyon Bölgesi'nde, teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu Piyade Uzman Çavuş Harun Çalışkan'ın şehit olduğunu bildirdi.

MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit oldu

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Pençe Yıldırım Operasyon Bölgesi'nde, bugün, teröristlerce döşenen EYP'nin patlaması sonucu bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı Akar'dan başsağlığı mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit Harun Çalışkan için başsağlığı mesajı yayımladı.

Akar, mesajında, "Kahraman silah arkadaşımız 28 Ekim 2021 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." ifadesini kullandı.

MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit oldu

Şehit Çalışkan'ın Samsun'daki ailesine şehadet haberi verildi

Pençe Yıldırım Operasyonu Bölgesi'nde, teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Harun Çalışkan'ın Samsun'un İlkadım ilçesindeki ailesine şehadet haberi ulaştı.

Şehit Çalışkan'ın İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi'nde yaşayan ailesine askeri yetkililerce acı haber verildi. Şehidin 2 aylık eşi Dilek Çalışkan ile annesi Dilek ve babası Recep Çalışkan'ı, askeri yetkililer ile yakınları teskin etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Şehidin evinin balkonuna ve yaşadığı apartmana Türk bayrakları asıldı.

MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Irak'ın kuzeyinde yürütülen operasyonda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Harun Çalışkan'a rahmet diledi.

Oktay, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Irak'ın kuzeyinde yürütülen operasyonda şehit düşen kahraman Mehmetçiğimiz Piyade Uzman Çavuş Harun Çalışkan'a Allah'tan rahmet, ailesine sabır diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Hakkari'de tören

Şehit Piyade Uzman Çavuş Harun Çalışkan için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri uygulanarak tören düzenlendi.

Törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirildi.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehidin öz geçmişi okundu, dua edildi. Şehidin naaşı, silah arkadaşları tarafından omuzda taşınarak ambulansa konuldu.

MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit oldu

Törene Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Muammer Alper, Vali Yardımcısı Mustafa Emre Kılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, asker ve polisler katıldı.

Haberin Devamı

Memleketi Samsun'a getirildi

Çalışkan'ın cenazesi, uçakla memleketi Samsun'a getirildi. Hakkari'de düzenlenen askeri törenin ardından gönderilen şehidin cenazesi, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda yakınları ile Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever ve AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu tarafından karşılandı.

Vali Dağlı, şehidin annesi Şehri Çalışkan ve aile üyelerine başsağlığı diledi. Şehidin kız kardeşi Sevda Çalışkan karşılama sırasında gözyaşı döktü.

MSB acı haberi duyurdu: 1 asker şehit oldu

Şehit Çalışkan'ın cenazesi, uçaktan indirilip askerlerin omuzlarında bir süre taşındıktan sonra cenaze nakil aracına konuldu.

Törenin ardından şehidin naaşı Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Şehidin cenazesi yarın Samsun'un Havza ilçesinde toprağa verilecek.