Gündem MSB acı haberi duyurdu: 1 askerimiz şehit oldu

MSB acı haberi duyurdu: 1 askerimiz şehit oldu

17.02.2024 - 20:02 | Son Güncellenme:

MSB'den yapılan açıklamada “Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde çıkan çatışmada, Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay şehit oldu. Bir asker ise yaralandı.” ifadeleri yer aldı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Pençe-Kilit Operasyonu Bölgesinde, 17 Şubat 2024 tarihinde, BTÖ mensuplarınca bir üs bölgemize sızma girişiminde bulunulmuş, çıkan çatışmada kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralanan personelimiz, derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

MSB acı haberi duyurdu: 1 askerimiz şehit oldu

6 terörist etkisiz hale getirildi

MSB’den yapılan açıklamaya göre bölgede çıkan çatışma sonucu ilk belirlemelere göre 6 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgedeki operasyonlar ise devam ediyor.

Erzincan’a şehit ateşi düştü

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Bugün, yüreğimizi derinden sarsan bir kayıp ile karşı karşıyayız. Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay, 17 Şubat 2024’te Kuzey Irak’ta, vatanımızın huzur ve güvenliğini korumak için çıktığı mücadelede, kahramanca mücadele ederken şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı dileriz. Makamı âli, mekanı cennet olsun. Kahramanımızın aziz hatırası, kalplerimizde ve tarih sayfalarımızda daima yaşayacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay’ın aslen Bayburtlu olduğu Erzincan’da ikamet ettiği öğrenildi.

Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı

Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde sızma girişimi yapan teröristlerle girilen çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay şehit düştü. Şehidin haberi akşam saatlerinde Erzincan’daki ailesine askeri erkan tarafından verildi. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı.Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay’ın iki kız kardeşi ve bekar olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesi yarın Terzibaba Camisi'nde ikindi namazının ardından Garnizon Şehitliğine defnedilecek.