Gündem Son dakika... MSB acı haberi duyurdu! 3 askerimiz şehit oldu

Son dakika... MSB acı haberi duyurdu! 3 askerimiz şehit oldu

08.01.2022 - 21:57 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine sınır komşusu olan Suriye'nin Tel Abyad kentinde sınır duvarı yakınlarındaki menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Akçakale'de de hissedilen patlamada sınır duvarında hasar oluştu, araçta bulunan 3 asker şehit oldu, 1 asker ise yaralandı.

Son dakika... MSB acı haberi duyurdu 3 askerimiz şehit oldu

Akçakale'nin karşısında bulunan ve Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinden arındırılan Suriye'nnin Tel Abyad kentinde, Türkiye sınırına yakın bir noktada askeri aracın geçişi sırasında menfezde patlama meydana geldi. PKK/YPG'li teröristler tarafından daha önceden menfeze yerleştirilen patlayıcının infilak etmesinin ardından bölgeye sağlık ekipleri ile güvenlik güçleri sevk edildi. Sınır hattındaki duvarın bir bölümünün yıkıldığı patlamada askeri araçta bulunan 1 teğmen ile 2 er şehit olurken, 1 asker ise yaralandı.

Haberin Devamı

Saldırıda şehit olan Teğmen Murat Alyakut, ile piyade erler Enes Koç ve Ertuğrul Ulupınar'ın cenazeleri alınarak Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Saldırıda yaralanan bir asker de ilk müdahale sonrası Şanlıurfa'da tedavi altına alındı.

TERÖR MEVZİLERİ TOPÇU ATIŞIYLA VURULDU

Saldırının ardından güvenlik güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Tel Abyadın batısında tespit edilen terör örgütü PKK/YPG mevzileri, sınır hattı ve Suriye'de konuşlu TSK birlikleri tarafından topçu atışlarıyla vuruldu.

MSB'DEN AÇIKLAMA 

Milli Savunma Bakanlığı, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi hudut hattında teröristerce döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu, 3 askerin şehit olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

"Akçakale/Şanlıurfa hudut hattında, 8 Ocak 2022 tarihinde, teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız, Piyade Teğmen Murat Alyakut, Piyade Sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar ve Piyade Onbaşı Enes Koç şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

Son dakika... MSB acı haberi duyurdu 3 askerimiz şehit oldu

MERSİN'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine sınır komşusu olan Suriye'nin Tel Abyad kentinde sınır duvarı yakınlarındaki menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Er Ertuğrul Ulupınar'ın acı haberi, Mersin'deki ailesine ulaştı. 

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınırında, Barış Pınarı Bölgesi Gültepe Hudut Karakolunda askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 asker şehit oldu. Patlamada şehit olan Er Ertuğrul Ulupınar'ın acı haberi Mersin'deki ailesine ulaştı. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu şehit evi yasa boğuldu.

Son dakika... MSB acı haberi duyurdu 3 askerimiz şehit oldu

ACI HABER BABA OCAĞINA ULAŞTI

Şehit olan Piyade Teğmen Murat Alyakut'un (26) acı haberi, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki baba ocağına ulaştı. 

Haberin Devamı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınırında, Barış Pınarı Bölgesi Gültepe Hudut Karakolunda askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 asker şehit oldu. Patlamada şehit olan Murat Alyakut'un (26) acı haberi, Büyüknacar Mahallesi'nde yaşayan Havva ve İsmail Alyakut çiftine yetkililer tarafından verildi. Alyakut çifti, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Haberi duyan şehidin yakınları ve komşuları eve akın etti. Yakınlarının teselli ettiği Alyakut ailesinin evi ile sokağına Türk bayrağı asıldı.

Son dakika... MSB acı haberi duyurdu 3 askerimiz şehit oldu

ŞEHİT EVİ YASA BOĞULDU

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınırında, Barış Pınarı Bölgesi Gültepe Hudut Karakolu'nda askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 asker şehit oldu. Patlamada şehit olan er Enes Koç'un acı haberi Bahçelievler'de yaşayan ailesine yetkililer tarafından verildi. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu şehit evi yasa boğuldu.

Haberin Devamı

Son dakika... MSB acı haberi duyurdu 3 askerimiz şehit oldu

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Akçakale Şanlıurfa hudut hattında hain teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop: Barış Pınarı Harekât Bölgesi, Gültepe Hudut Karakolu'nda askeri aracımızın geçişi sırasında yaşanan patlamada şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Suriye sınırı Gültepe Hudut Karakolu'nda askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan kahraman askerlerimiz Teğmen Murat Alyurt, Er Ertuğrul Ulupınar ve Er Enes Koç'a Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Acımız büyük. Hepimizin başı sağ olsun.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesiyle Suriye’nin Tel Abyad şehri sınırındaki Gültepe Hudut Karakolu mıntıkasında, terör örgütü PKK/YPG tarafından daha önceden tuzaklanmış el yapımı patlayıcının bir askeri aracımızın geçişi esnasında infilak etmesiyle yüreklerimize ateş düşmüştür. Bu hunhar ve hain saldırıda üç kahraman askerimiz şehit olmuş, bir kahraman askerimiz de yaralanmıştır. Vatan nöbetinde şehit olan aziz millet evlatları ve kahramanlık numunesi kardeşlerim; Teğmen Murat Alyakut’a, Piyade Onbaşı Enes Koç ile Sözleşmeli Er Ertuğrul Ulupınar’a Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum. Dökülen kanlarının yerde bırakılmayacağına can-ı gönülden inanıyorum. Şehitlerimizin kederli ailelerine, cesaret timsali silah arkadaşlarına ve milletimize sabır, metanet ve baş sağlığı diliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilesiye kadar haklı ve kutlu mücadelemiz durmayacak, bölücülük ve terör musibetinin kökü mutlak surette kazınacaktır.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Şanlıurfa Akçakale hudut hattından gelen acı haber hepimizi derin bir üzüntüye boğdu. Kahramanlarımız; Murat Alyakut, Ertuğrul Ulupınar ve Enes Koç'a Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun. Milletimizin başı sağolsun.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Akçakale Şanlıurfa hudut hattında teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 3 kahraman evladımızı kaybettik. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, silah arkadaşlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş: Akçakale/Şanlıurfa hudut hattında terör örgütünce düzenlenen hain saldırıda şehadete kavuşan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve silah arkadaşlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Şanlıurfa/Akçakale hudut hattında hain teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır niyaz ediyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Kanları yerde kalmayacak.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Şanlıurfa Akçakale’de kahraman askerlerimizin hain bir saldırıda şehit olduğunu üzüntüyle öğrendim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Akçakale/Şanlıurfa hudut hattında hain teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimiz; Murat Alyakut, Ertuğrul Ulupınar ve Enes Koç'a Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Gültepe Hudut Karakolu'nda askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan kahramanlarımız Teğmen Murat Alyurt, Er Ertuğrul Ulupınar ve Er Enes Koç'a Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık: Şanlıurfa Akçakale hudut hattında hain teröristlerin döşediği EYP’nin patlaması sonucunda şehit olan üç kahraman mehmetçiğimize Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki sınır hattında hain teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerim. Milletimizin başı sağ olsun.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: Akçakale sınır hattımızda PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit düşen kahraman askerlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Şanlıurfa Akçakale hudut hattında teröristler tarafından döşenen EYP'nin patlaması sonucu Şehit düşen Kahraman Evlatlarımız Murat Alyakut, Ertuğrul Ulupınar ve Enes Koç'a Allah'tan rahmet; aileleri, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim, Şehitlerimizin makamını âlî eylesin...

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım: Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde patlama sonucu şehit olan kahraman Mehmetlerimiz P. Tğm. Murat Alyakut, P. Söz. Er Ertuğrul Ulupınar ve P. Onb. Enes Koç’a Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Gültepe Hudut Karakolu'nda askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan kahramanlarımız Murat Alyakut, Ertuğrul Ulupınar ve Enes Koç'a Allah'tan rahmet diliyoruz… Bu saldırıları yapanlar bedelini ödeyecek. Milletimizin başı sağ olsun.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal: Şanlıurfa-Akçakale sınır hattında hain teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit olan kahraman askerlerimiz Murat Alyakut, Ertuğrul Ulupınar ve Enes Koç'a Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Barış Pınarı Bölgesi Gültepe Hudut Karakolu’nda askeri araç geçerken yaşanan patlamada şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!