Gündem MSB duyurdu: 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralı

MSB duyurdu: 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralı

19.03.2024 - 15:23 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma ve saldırı girişiminde bir askerin şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını, ilk temasta 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

MSB duyurdu: 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma ve saldırı girişiminde bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Sağlanan temasta ilk belirlemelere göre 6 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

Haberin Devamı

ŞEHİT HULUSİ ELÇİ İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit olan Tabip Teğmen Hulusi Elçi için taziye mesajı yayınladı. Bakan Güler, sosyal medya hesabından paylaştığı başsağlığı mesajında, "Kahraman silah arkadaşımız, 19 Mart 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da şehit Hulusi Elçi için taziye mesajı yayınladı. Bakan Yerlikaya mesajında, şöyle dedi:

"Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü tarafından sızma ve saldırı girişimi sonucu Tbp. Tğm. Hulusi Elçi şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet; kederli ailesine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyoruz. Makamı âli olsun."

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde teröristler tarafından yapılan saldırıda şehit olan Tabip Teğmen Hulusi Elçi için yayınladığı taziye mesajında, "Pençe Kilit Harekât Bölgesinde teröristlerce yapılan hain saldırıda 1 askerimiz şehit oldu. Şehit askerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânı Cennet olsun. Yaralı askerlerimizin tedavileri için hastanelere nakli ivedilikle organize edilmiştir, acil şifalar diliyorum" dedi.

MSB duyurdu: 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralı

BİNGÖL'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehidin acı haberi, Bingöl’de yaşayan ailesine verildi. Şehidin büyükbabası Çerkez Elçi ile büyükannesi Hayriye Elçi’nin Yenişehir Mahallesi’ndeki yaşadığı eve, Türk bayrakları asıldı. Vali Ahmet Hamdi Usta ve askeri erkan da, şehidin büyükbaba ve büyükannesini ziyaret ederek başsağlığında bulundu.

Şehidin annesinin umrede, babasının ise yurt dışında olduğu, acı haberi aldıktan sonra Bingöl’e doğru yola çıktıkları öğrenildi.

PENÇE-KİLİT ŞEHİDİ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

23. Piyade Tümen Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törende Tabip Teğmen Hulusi Elçi'nin (27) Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu, şehidin öz geçmişi okundu. İl Müftüsü Ahmet Dilek'in okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi, ambulansla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürüldü. Tabip Teğmen Hulusi Elçi'nin naaşı, Bingöl'e hava yoluyla uğurlandı.

Haberin Devamı

Törene; Şırnak Valisi Cevdet Atay, 23 Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Şahin, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, kurum temsilcileri ve askerler katıldı.