Gündem MSB’den füzeli saldırıya tepki: Hedef oluşturulan huzuru bozmak

MSB’den füzeli saldırıya tepki: Hedef oluşturulan huzuru bozmak

09.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fırat Kalkanı Bölgesine Rusya tarafından yapıldığı iddia edilen balistik füzeli saldırılara Milli Savunma Bakanlığı’ndan tepki geldi.

MSB’den füzeli saldırıya tepki: Hedef oluşturulan huzuru bozmak

 

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, pandemi sebebiyle bir yıldır gerçekleştirilmeyen basın bilgilendirme toplantılarına yeniden başladı. Güvenlik kaynakları, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kaynaklar, Cerablus ve El Bab’ın güneyine yönelik hafta sonu gerçekleştirilen füze saldırısına ilişkin soru üzerine, “Rejim bölgelerinden atılan füzelerle yapılan bir saldırı söz konusu. Her nereden olursa olsun, kimin tarafından atılırsa atılsın, 400-500 kilogramlık balistik füzelerin özellikle sivillerin bulunduğu bölgelere atılması insani açıdan doğru değil. Buralar, akaryakıt pazarı diye nitelendirilen sivillerin ticaret yaptığı yerler. Oranın hedef alınması üzücü, endişe verici. Asıl hedefin Türkiye ve TSK tarafından oluşturulan huzur ve istikrar ortamının bozulmasına yönelik olduğu açıktır. Konuyu yakinen takip ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Ezberleri bozan harekat’

Gara’ya yönelik harekatın ardından PKK’nın geriye çekilmek zorunda kaldığına yönelik değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine kaynaklar, “Pençe Kartal-2 Harekatı bazı ezberleri bozan bir harekat. Arkada kara desteği olmadan uzak bir bölgede sadece hava indirme harekatıyla yapılan bir operasyon. Bu terör örgütünün de ezberlerini bozdu. İstihbarat raporları terör örgütünün o bölgedeki hareket serbestesinin daraldığı yönünde” ifadelerini kullandı. “Suriye’de, yeni bir operasyon söz konusu mu” sorusuna da kaynaklar, “Halkımızın ve sınırlarımızın güvenliği için her zaman hazırız” yanıtını verdi.

Meis’e hücumbot

Hava Muhabere Binbaşı Pınar Kara tarafından yapılan sunumda ise şu bilgiler verildi:

Haberin Devamı

- Yunanistan Gayri Askeri Statüdeki Doğu Ege Adaları’nda statüyü bozacak şekilde askeri gemi bulundurmaya devam etmektedir. Son olarak Yunanistan tarafından Akdeniz’deki Gayri Askeri Statü’deki Meis Adası’na hücumbot konuşlandırılmıştır. Türkiye’nin tüm olumlu ve yapıcı çabalarına rağmen Yunanistan provokatif ve hukuk tanımaz eylemlerini sürdürmektedir.

- Türkiye ile Yunanistan arasında, NATO Karargâhı’nda ayrıştırma önlemleri toplantılarının 11’incisi icra edilmiştir. Güven Artırıcı Önlemler toplantıları kapsamında dördüncü toplantı için Yunanistan’a resmi davet yapılmış, ancak hala bir yanıt alınamamıştır.