Gündem Müebbet hapis

Müebbet hapis

30.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Meleklerle Yaşamak’ adlı kitabın yazarı Beki İkala Erikli’yi öldüren Sinem Koç’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Müebbet hapis

Yazdığı ‘Meleklerle Yaşamak’ adlı kitabıyla tanınan Beki İkala Erikli, 16 Aralık 2016’da İstanbul Kabataş’ta ofisinin bulunduğu apartmana girdiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Vücuduna üç kurşun isabet eden yazar ve yaşam koçu Beki İkala Erikli (47) hayatını kaybetmişti. Erikli’yi öldüren Sinem Koç (33) ise bir gün sonra yakalanıp tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

‘Örümcek geziyor’

Sinem Koç hakkında ‘tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açılmıştı. Sanık, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada, kitaptan etkilenerek bir yıl boyunca etrafında mesajlar aradığını belirtmiş ve şöyle demişti: “Her gece ruhlar görüyordum. Örümceklerin vücudumda gezip tükürdüğünü görüyordum. Hiçbir iş yapamaz hale gelmiştim. Bu halimden kitabın yazarının sorumlu olduğunu düşünüyorum” demişti.

Dün davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya öldürülen yazarın eşi Erdal Erikli ve kardeşi Davit Çukran da katıldı. Üç numara olan saçlarını uzattığı ve kilo aldığı görülen sanık, duruşmada şöyle savunma yaptı: “O kadın, enerji alanımı açtı ve artık kapanmıyor. Kadın kitabında, ‘ölüm yok’ yazıyordu. Bu beni çok etkiledi. O kadın beni hasta ettiği için onu vurdum. Örümcekler başıma üşüşüyor, geceleri uyuyamıyorum. Yakında öleceğimi hissediyorum. Bedenim ve ruhum birbirinden ayrıldı. Kaldıracak gücüm kalmadı ve bunu bana o kadın yaptı. O kitap kafa karıştırıyor.”

Haberin Devamı

İndirimsiz ceza

Kararını açıklayan mahkeme, Sinem Koç’u ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, herhangi bir neden olmadığından cezada indirim ya da artırım yapılmamasına da hükmetti. Heyet, sanığa ‘Ruhsatsız silah taşıma’ suçundan da 1 yıl hapis ve 600 TL adli para cezası verdi. l ÖZDEN ATİK DHA