Gündem Müftünün açıklamasına feministlerden tepki

Müftünün açıklamasına feministlerden tepki

14.11.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansta, feminizmin aile kurumuna zarar verdiğini belirtip, “Feminist ve Marksist söylem Batı’da çatışmacı bir aile tipini ortaya çıkardı. Günümüzde eşcinsel hareketin aşırı yaygınlaşmasının arkasında da bu zihniyet vardır” değerlendirmesinde bulundu.

Müftünün açıklamasına feministlerden tepki

 

Maşalı’nın sözlerinin, ‘feminizm korkusu’yla ilişkili olduğunu belirten Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü şu değerlendirmeyi yaptı: “Akıl dışı söylemleriyle din ve devlet işlerini birbirinden ayırmayan bu kurumların kendilerini vatandaşlarından ayırdıklarını gözlemliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı akla sığmayan düşünceleriyle insanları inançlarından soğutmaya başladı. Bu ve benzeri açıklamaları yapanlar, önce feminizmin ana felsefesini öğrensin.”

Haberin Devamı

Feminist Avukat Selin Nakıpoğlu da şunları söyledi: “Feminizm tahakkümün karşısındadır, adaletin, eşitliğin, her kim isek özgürce o olabilmemizin peşindedir. Feminizm, hakkında ne kadar şey öğrenirlerse o kadar korkmazlar feminizmden.”

Sosyal Dayanışma Ağı Başkanı Çiğdem Aydın da, “Müftü ailedeki çatışmalar için feministleri değil ekonomiyi, gericiliği suçlasın. Eşcinsellik bir feminist icadı değil, cinsel bir yönelimdir. Müftünün kafası belli ki fazlasıyla karışmış” dedi.