Gündem Muğdat Çelik kimdir?

Muğdat Çelik kimdir?

31.05.2018 - 13:25 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz sezonda Akhisar Belediyespor’da forma giyen Yerli Neymar lakaplı 1990 Mersin doğumlu Muğdat Çelik’in, 3 gol ve 4 asistlik performansıyla Türkiye Kupası’nın kazanılmasında başrol oynayanlardan biri oldu. Takımıyla olan sözleşmesinin bitişinin ardından Galatasaray Spor Kulübü’yle adı anılan futbolcunun durumu henüz netleşmedi.

Muğdat Çelik kimdir

Gol kralı Muğdat Çelik

Haberin Devamı

Muğdat Çelik; 2004 yılında Mersin Kuvay-ı Milliye’de amatör olarak futbola adım atmış, ardından profesyonel futbol kariyerine Gençlerbirliği takımı ile başlamıştır. 2008’de Kastamonuspor’a kiralanmış ardından tekrar geri dönmüştür. Bu takımlardan başka; bugüne kadar Çankırıspor, Bugsaşspor, Batman Petrol, Nazilli Belediyespor ve Balıkesirspor takımlarında da forma giymiştir.

Forvet bölgesinde çift ayakla oynayan Muğdat Çelik, 2012-13 sezonunda 2. Lig'de 24 golle gol kralı olmuştur.

Türkiye Kupası’nın yıldızı

Bu sezon Akhisar Belediyespor formasıyla Türkiye Kupası ve Süper Lig'de toplam 35 maça çıkan Muğdat Çelik, 7 gol 8 asistlik katkı sağladı. Akhisar Belediyespor forması giyen Muğdat Çelik, Akhisar Belediyespor’un Fenerbahçe'yi 3-2 yendiği Ziraat Türkiye Kupası finalinde, maçın en iyi oyuncusu oldu.

Haberin Devamı

Akhisar Teknik Direktörü Arslan; “Çok agresif ve çok çabuk bir oyuncu. Yani bizim oyun planlamamızda süre alacak ve katkı yapacaktır” demiş olsa da haziran ayında Akhisar’la sözleşmesi bitecek. Akhisar’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Muğdat Çelik’in Galatasaray’ın transfer isteği karşısında anlaşmaya varıp varamayacağı merak konusu haline geldi.

Göstermiş olduğu bu performans ile dikkatleri üzerine çeken Muğdat Çelik'in Abdürrahim Albayrak ile transfer görüşmesi yaptığı iddia edildi.

Galatasaray’a mı geliyor?

Haziran ayında sözleşmesi bitecek olan Akhisarsporlu başarılı futbolcu Muğdat Çelik'in transferi için, Galatasaray yönetimiyle menajerler vasıtasıyla ilk görüşmenin yapıldığı konuşuluyor. Galatasaray yönetiminin, Muğdat Çelik'in bonservissiz transferi konusunda kararı Fatih Terim'e bıraktığı söylenirken Bodrum'a giden Fatih Terim'in ise çarşamba günü İstanbul'da olması bekleniyor.

Akhisarspor'un bu sezon içinde en dikkat çeken isimlerinden ve Türkiye Kupası'nın kazanılmasında büyük pay sahibi Muğdat Çelik'in transferiyle ilgili söylentiler hem Galatasaray hem de Akhisarspor’da yankı oluşturmaya başladı. Forvet, kanat ve 10 numara pozisyonlarında oynayabilen Muğdat Çelik’in transfer haberleri Akhisarsporlu taraftarlar tarafından üzüntüyle karşılandı.