Gündem Son dakika: Muğla'dan acı haber! Şüpheliler ateş açtı, 1 polis şehit oldu

Son dakika: Muğla'dan acı haber! Şüpheliler ateş açtı, 1 polis şehit oldu

16.06.2021 - 20:46 | Son Güncellenme:

Muğla'nın Bodrum ilçesinde şüpheli şahısları takip eden ekibe silahla ateş edilmesi sonucu 1 polis şehit oldu, 1 polis ağır yaralandı. Olay yerine çok sayıda 112 Acil Sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Yahşi Mahallesi'nde polis ekipleri takip ettikleri şüphelilerin bulunduğu otomobili Giritliler Sokak'ta durdurdu.

Haberin Devamı

Bu sırada kendilerine yaklaşan polis ekibine otomobilden silahla ateş eden şüpheliler kaçtı. Kurşunların isabet ettiği 2 polis memuru yaralandı.

Olay yerine çok sayıda 112 Acil Sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralı polisler Bodrum Devlet Hastanesi ile ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı.

Ağır yaralanan polis memuru Ercan Yangöz, yapılan müdahaleye rağmen şehit oldu. Sağlık durumu iyiye gittiği bildirilen Abdulkadir Doğan'ın ise Bodrum Devlet Hastanesindeki tedavisi sürüyor.

Olayın ardından ekipler tarafından yapılan çalışmada 4 şüpheli kısa süren kovalamaca sonrası silahlarıyla birlikte yakalandı. Gözaltına alınan zanlılar emniyete götürüldü.

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan da şehidin bulunduğu özel hastaneye gelerek bilgi aldı.

Haberin Devamı

Hastane bahçesinde bekleyen şehidin mesai arkadaşları ile yakınları üzüntü yaşadı.

Muğla Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise il dışından geldikleri tespit edilen zanlıların silah kaçakçılığı şüphesiyle 17.30 sularında emniyet güçlerince takip edildikleri bildirildi.

2 kişi Aydın'da yakalandı

Ercan Yangöz'ü şehit eden şüphelilerle bağlantılı oldukları öne sürülen 2 kişi Aydın'da gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçeye Bodrum istikametinden giriş yapan bir otomobili takibe aldı.

Polis ekiplerince durdurulan otomobildeki 2 kişi, dün akşam saatlerinde Muğla'nın Bodrum ilçesinde polis memuru Ercan Yangöz'ü şehit edenlerle bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. Şüphelilerin, işlemlerin ardından Muğla'ya gönderileceği öğrenildi.

Şehit için Bodrum Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi

Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderilmek üzere hastaneden alınan şehit polis için hastane bahçesinde dua edilip helallik alındı.

Daha sonra şehidi taşıyan cenaze aracı, polis korteji ve vatandaşların oluşturduğu yoğun araç konvoyu eşliğinde Bodrum Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi. Şehit polisi taşıyan cenaze aracı, Bodrum Müftüsü İbrahim Kapancı'nın okuduğu duaların ardından Muğla Adli Tıp Kurumuna hareket etti.

Haberin Devamı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yaralı polisi hastanede ziyaret etti.

Şehit polis için yarın sabah 09.00'da, Muğla Emniyet Müdürlüğü binası bahçesinde memleketi Denizli'nin Buldan ilçesine gönderilmek üzere tören yapılacak.

Son dakika: Muğladan acı haber Şüpheliler ateş açtı, 1 polis şehit oldu

Ailesine acı haber ulaştı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde şüpheli kişileri takip eden ekibe silahla ateş edilmesi sonucu kaldırıldığı hastanede şehit düşen polis memuru Ercan Yangöz'ün şehadet haberi, Denizli'nin Buldan ilçesindeki ailesine verildi.

Son dakika: Muğladan acı haber Şüpheliler ateş açtı, 1 polis şehit oldu

Yahşi Mahallesi'nde polis ekiplerinin takip ettikleri otomobili durdurduğu sırada şüphelilerin silahla ateş etmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Yangöz'ün, şehadet haberi, polis ve askeri yetkililerce Cumhuriyet Mahallesi'ndeki babaevinde aileye bildirildi.

Şehidin babaevinin bulunduğu sokaklara ve evine Türk bayrağı asıldı.

Ailenin komşuları ve yakınları da burada kurulan taziye çadırında bir araya geldi.

Haberin Devamı

Bekar olduğu öğrenilen şehit polis memuru Yangöz'ün yarın düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Polis memuru Ercan Yangöz'ün cenazesi, Buldan ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganlarıyla Alanyazı Meydanı'na götürüldü. Burada düzenlenen törene şehidin babası Şahin, annesi Nursel ve ağabeyi Sercan Yangöz ile İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Bağımsız Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Erhan Gülveren, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11. Komando Tugay Komutan Vekili Albay Cengiz Güven, Denizli İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Denizli İl Jandarma Komutanı Albay Veysel Yanık, belediye başkanları ve ailenin yakınları katıldı.

ANNESİNİN FERYADI YÜRÜK BURKTU

Binlerce kişinin katıldığı cenazede oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanan Nursel Yangöz, "Ah yavrum, yandım. Oğluma yandım. Bir tanecik oğlum. Ben bu acıya nasıl dayanırım oğlum? Beni yaktın da gittin oğlum. Ben sana doyamadım oğlum. Çok yakışıklıydı, prensler gibiydi benim oğlum. Yarın yanına gidecektik Bodrum'a" diyerek feryat etti. Anne Nursel ve baba Şahin Yangöz'ün oğullarının tabutu başında gözyaşı dökmesi yürekleri dağladı.

Haberin Devamı

Şehit Ercan Yangöz'ün cenazesi, Denizli Müftüsü Mehmet Aşık tarafından kılınan cenaze namazı sonrası tören mangası tarafından cenaze aracına taşındı. Şehit Yangöz, ilçe mezarlığına götürülüp, gözyaşları arasında toprağa verildi.