Gündem Muharrem ayı ne zaman başladı? Muharrem ayı ne zaman bitecek?

Muharrem ayı ne zaman başladı? Muharrem ayı ne zaman bitecek?

20.09.2019 - 12:04 | Son Güncellenme:

İslam aleminin önemle idrak ettiği Muharrem ayı devam ediyor. 31 Ağustos 2019 tarihinde başlayan Muharrem ayı ne zaman bitecek? Vatandaş arasında merak konusu olan Muharrem ayı tarihleri, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyuruldu. İşte o tarihler...

Muharrem ayı ne zaman başladı Muharrem ayı ne zaman bitecek

Müslümanlık açısından birçok önemli olayın yaşandığı Muharrem ayında gerçekleşen ve bir dönüm noktası olan hicret, tarihte yeni bir sayfa açılmasını sağladı. Hz. Ömer'in halife olduğu dönemde hicretin gerçekleştiği gün, Hz. Ali'nin teklifiyle hicrî takvimin başlangıcı sayıldı. O günden itibaren de İslam âleminde 1 Muharrem hicrî takvimin başlangıcı olarak kabul görüldü.

Haberin Devamı

İslam dünyasında dönüm noktası sayılan hicret; Allah'a ve O'nun Kutlu Elçisi Rahmet Peygamberine gönülden bağlılığın bir ifadesi ve hakka, hakikate, ilme, medeniyete yapılan yolculuk şeklinde ifade edilir. Hicret, Allah yolunda fedakarlığının ve kardeşliğin nüksettiği gündür.

MUHARREM AYI NE ZAMAN BİTECEK?

31 Ağustos 2019 Tarihinde başlayan Muharrem ayı, 29 Eylül 2019 tarihinde sona erecek.

MUHARREM AYI ORUCU NEDİR?

Muharrem ayı orucu olarak da bilinen oruç, Kerbela olaylarında şehitlerin çektikleri zorluklar için tutulur. Muharrem ayının dokuzuncu, onuncu ve on birinci tutulan oruçlar daha faziletlidir. Ancak diğer günlerde de oruç tutulmasında herhangi bir sakınca yoktur. Hz. Muhammed (s.a.v.), Aşure orucunu da tavsiye etmiş, kezâ Receb, Zilkade, Zilhicce ve Muharrem aylarında üç gün oruç tutulmasını öğütlemiştir.