Gündem Muharrem ayına yakışır en güzel aşure tarifi | Aşure nasıl yapılır?

Muharrem ayına yakışır en güzel aşure tarifi | Aşure nasıl yapılır?

13.09.2019 - 21:01 | Son Güncellenme:

31 Ağustos 2019 Tarihinde başlayan Muharrem ayı devam ediyor. 29 Eylül 2019 gününe kadar devam edecek olan Muharrem ayında aşure tarifi, aşure malzemesi, aşure nasıl yapılır gibi sorular yoğun ilgiyle araştırılıyor. İşte evde aşure yapmak isteyenler için en güzel aşure tarifi haberimizde...

Muharrem ayına yakışır en güzel aşure tarifi | Aşure nasıl yapılır

Aşure yaparken dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan “Aşure; içerisindeki kurubaklagiller, kuruyemişler ve kuru meyveler sayesinde yüksek miktarda vitamin, mineral içerir. Aşurenin sağlık için faydalarını artırmak için pişirme yöntemi de önemli. Özellikle nohut ve fasulye gibi kurubaklagiller ayrı ayrı haşlanıp haşlama suyu mutlaka dökülmeli. Böylece kişide gaz ve şişkinlik hissi yaşanmamış olur. Aşure yaparken içerisine fazla şeker koymak yerine kuru üzüm, incir ve kuru kayısı gibi meyvelerin miktarını artırmanız da daha sağlıklı olacaktır" dedi.

Haberin Devamı

AŞURENİN 5 ÖNEMLİ FAYDASI

1-Bağırsak sağlığını koruyor
2-Kolesterolü düşürüyor
3-Unutkanlık sorununa iyi geliyor
4-Anne sütünü artırıyor
5-Stresi azaltıyor

AŞURE MALZEMELERİ

-3 bardak aşurelik buğday

-½ çay bardağı pirinç

-1 bardak nohut

-1 bardak kuru fasulye

-200 gr kuru kayısı

-200 gr kuru üzüm

-1 bardak fındık

-3 lt su (buğdayı haşlamak için)

-4 lt sıcak su (gerektikçe eklemek için)

-4 bardak toz şeker

-Bir tutam tuz

Üzeri için:

-25 gr fındık

-25 gr kuş üzümü

-100 gr ceviz

-1 nar

-Tarçın

AŞURE TARİFİ

Öncelikle nohudu ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Daha sonra buğdayı yıkayıp bir tencerenin içinde 10 dakika kadar kaynatın. Daha sonra sarı suyunu süzüp aynı işlemi yeniden yapın. En son tekrar üzerine 3 lt kadar su koyup 50 dakika kadar haşlayın.

Haberin Devamı

Yumuşamış olan buğdayın üzerine nohudu ve kuru fasulyeyi ekleyin. Ardından doğradığınız kayısıyı, kuru üzümü, pirinci ekleyip 15 dakika kadar haşlayın. Şekeri, tuzu, fındığı da ekleyerek 15 dk daha kaynatın. Bu esnada gerektikçe sıcak su ekleyin.

Pişince cam kaselere doldurun. Hafif soğuyunca üzerine fındık ve ceviz parçalarını üzümü, narı ve tarçını serpin.