Gündem Mühendislik tamamlama sınavı bugün yapılacak!

Mühendislik tamamlama sınavı bugün yapılacak!

21.08.2016 - 10:42 | Son Güncellenme:

Mühendislik tamamlama sınavı başlıyor. 15 Temmuz’da gerçekleşen darbe girişimi nedeniyle ertelenen mühendislik tamamlama sınavı 21 Ağustos Pazar günü yapılacak. Mühendislik tamamlama sınavı sınav giriş yerleri ve giriş belgelerine dair bilgileri haberimizde bulabilirsiniz

Mühendislik tamamlama sınavı bugün yapılacak

Öğrencilerin ve adayların kariyer planlarını gerçekleştirmek için girdikleri önemli sınavlardan bir tanesi olan Mühendislik Tamamlama Sınavı binlerce adayın gerçekleşeceği günü heyecanla beklediği sınavlardan. Mühendislik Tamamlama Sınavı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi yani ÖSYM tarafından yapılıyor. 2016 yılında gerçekleştirilecek olan Mühendislik Tamamlama Sınavı başvuruları geçtiğimiz Haziran ayında yapılmıştı. Hemen ardından sınavın yapılacağı gün beklenirken ülkede yaşanan darbe girişimi hadisesi ile pek çok sınavda olduğu gibi bu sınavda da sınavın gerçekleşeceği tarih değiştirilmek zorunda kalınmıştı.

Haberin Devamı

MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA SINAVI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu yüzden sınava girecek olan adayların sınav heyecanı ve meraklı bekleyişi bir kat daha artmıştı. Farklı öğretmenlik branşlarından atama almak için adayların katılım gösterdiği sınav hakkında artık heyecanların son bulacağı gün nihayet geldi. Yetkililer tarafından yapılan açıklama ile 2016 yılı Mühendislik Tamamlama Sınavı tarihi ve saatinin 21 Ağustos 2016 Pazar günü saat 14.30 olduğu belirtildi. Aynı şekilde adayların sınava gireceği yerler ve almaları gereken giriş belgeleri de açıklandı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav öncesinde sınava giriş yerlerini belirledi. Aynı şekilde sınava katılım sağlamak için gerekli olan giriş belgesine de resmi internet sitesinden ulaşmak mümkün. Artık online yollardan ulaşılan belgelere internet bağlantısı olan tüm adaylar sahip olabilirler. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi yani ÖSYM’nin resmi internet sitesindeki sisteme giriş yapıldığı takdirde adaylar kendi sınav giriş yerlerini ve sınava giderken yanlarında bulundurmaları gereken sınav giriş belgelerini edinebilirler. Bu yöntemi sistemde kaydı olan sınava girecek tüm adaylar çok kolay bir şekilde diledikleri an kullanabilirler. Bunun için ÖSYM resmi internet sitesinde öğrenci girişlerinin yapıldığı alana ilgili bilgilerin girilmesi gerekmektedir. Bunun için en önemli istenen bilgi adayların kendi T.C. kimlik numarasıdır. Bunun haricinde ÖSYM başvuruları ve ÖSYM sınav işlemlerinin yapıldığı zaman edinilen kişisel şifrenin de girilmesi gerekir. Bu şekilde sisteme giriş yaptıktan sonra Mühendislik Tamamlama Sınavı ile alakalı bölüme tıklayarak daha önceden başvurusunu yapmış olan aday kendi sınav giriş yerini ve sınav giriş belgesini görüntüleyebilmektedir. Aynı şekilde adaylar yine bu sistem üzerinden sınav giriş yeri ile ilgili belgenin bir çıktısını da alabilmektedirler. Ayrıca sisteme giriş yapıldığında girilen alanda sınavın giriş yerinden, sınav tarihine ve salon numarasına kadar her türlü bilgiye ulaşılabilmektedir. Tüm bu online işlemler sayesinde Mühendislik Tamamlama Sınavı katılımı sağlayacak olan adaylar tüm bilgilerine rahatça ulaşabilmekte ve işlemlerini kısa sürede gerçekleştirebilmektedirler. ÖSYM’nin son yıllarda getirdiği bu sistem, daha önceleri posta yoluyla gelen belgelerin aksine farklı sınavlara girecek adayların ve öğrencilerin işlerini bir hayli kolaylaştırmaktadır.