Gündem Munzur Çayı'na uçan otomobildeki 3 genç aranıyor!

Munzur Çayı'na uçan otomobildeki 3 genç aranıyor!

22.04.2023 - 11:32 | Son Güncellenme:

Tunceli’de Munzur Çayı'na düşen otomobildeki 3 kişiyi arama çalışmaları, debinin yüksekliği nedeniyle zor şartlarda sürdürülüyor.

Ovacık ilçesindeki Munzur gözelerine gitmek için Diyarbakır'dan yola çıkan Mehmetcan Demiral (22), Baran Aslantaş (22) ve Azad Demiral'ın (21) içinde bulunduğu otomobil, Tunceli-Ovacık kara yolu 40'ıncı kilometresi Aşağı Torunoba mevkisinde kontrolden çıkıp, Munzur Çayı'na uçtu.

Haberin Devamı

Gençlerin başka araçtaki arkadaşları, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, Jandarma Su Altı Arama Kurtarma Timi, Munzur Arama Kurtarma (MUDAK), Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Amirliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi, Milli Eğitim Arama ve Kurtarma ekipleri sevk edildi. İl Jandarma Komutanlığı'na ait Skorsky tipi helikopter de çalışmalara destek verdi. Dronun da kullanıldığı çalışmalarda ekipler, kar sularının erimesi ve sağanak nedeniyle debisi yükselen çayda, güçlükle çalışmalarını sürdürebildi.

Munzur Çayına uçan otomobildeki 3 genç aranıyor

YAKINLARI FENALIK GEÇİRDİ

Çalışmalar sürerken vatandaşlar, olay yerine 30 kilometre mesafedeki Miskişah mevkisinde, suda 2 kişi gördüklerini belirterek, ihbarda bulundu. Gece saatlerinde bu bölgeye sevk edilen ekiplerin el feneriyle yaptığı aralamalardan sonuç alınamadı. Çalışmalara sabaha kadar sürerken, kaybolanların Diyarbakır'da gelen yakınları fenalık geçirdi.

Haberin Devamı

Tunceli Valiliği koordinesinde devam eden arama çalışmalarının, Uzun Çayır Baraj Gölü'ne kadar genişletileceği belirtildi.

VALİ ÖZKAN: 1000’E YAKIN PERSONEL ARIYOR

Vali Mehmet Ali Özkan, kayıp gençlerin aileleriyle bir araya geldi. Vali Özkan, “Dün öğlen saatlerinde 112 birimimize gelen bir ihbar üzerine, bir aracın Munzur Nehri’ne düştüğü ihbarı üzerine, tüm arama-kurtarma ekiplerimiz, devletimizin tüm ekipmanları ve ekipleriyle birlikte, Munzur Nehri üzerinde başlattığımız arama-kurtarma çalışmamıza devam ediyoruz. 1000’e yakın personelle çalışmalar aralıksız sürüyor. Tabi, son derece uzun bir hat ve Munzur şu ana kadar, geçmiş dönemlere göre daha yüksek bir debiye haiz. Yaklaşık 190 metreküp/saniye debiye haiz. Bu vesile ile gerçekten zorlu bir alanda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tabi çalışmalarımız bir yandan havadan, bir yandan karadan, bir yandan da su üstünde botlar vasıtasıyla devam ediyor. Suyun bulanık olması, debinin yüksek olması, işimizi zorlaştıran durumların başında geliyor. İnşallah tez zamanda çocuklara ulaşırız. Ben hem ailelerimize sabır diliyor hem de sahada görev alan arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Allah yardımcımız olsun” dedi.

Haberin Devamı

Munzur Çayına uçan otomobildeki 3 genç aranıyor