Gündem Munzur’da barajlara karşı ‘Beyaz eller’ yürüyüşü

Munzur’da barajlara karşı ‘Beyaz eller’ yürüyüşü

03.08.2009 - 01:29 | Son Güncellenme:

Tunceli’de Munzur Vadisi’nde yapılması düşünülen sekiz baraja karşı 10 bin kişi “Beyaz eller” yürüyüşü yaptı. Ellerini kirece batıran kalabalık, kent merkezinden Munzur Çayı’na kadar yürüdü

Munzur’da barajlara karşı ‘Beyaz eller’ yürüyüşü

Tunceli’de Munzur Vadisi’nde yapılması düşünülen sekiz baraja karşı 10 bin kişi “Beyaz eller” yürüyüşü yaptı. Bu yıl dokuzuncusu yapılan Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında yapılan birçok etkinliğin yanı sıra, önceki akşam yaklaşık 10 bin kişi Munzur Vadisi’nde yapılacak olan sekiz baraja karşı kent merkezinden üç kilometre uzaklıkta bulunan Kemerbel mevkiindeki Munzur Çayı’na kadar yürüdü.
Çarşı merkezi Kışla Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, “Munzur’a beyaz eller yürüyüşü” pankartıyla Munzur Vadisi’ne kadar gitti. Kortejin önünde, Tunceli Belediye Başkanı DTP’li Edibe Şahin, Tunceli Milletvekili DTP’li Şerafettin Halis ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi yer aldı. Kalabalık grup zaman zaman Munzur’da yapılacak barajlara karşı slogan attı.

Eller kireç ile beyazlatıldı
Yürüyüşe katılanlar Munzur Vadisi içindeki Kemerbel mevkiine geldiğinde Munzur Çayı üzerindeki köprüde bir süre durdu. Munzur’da yapılacak barajları protesto etmek için ellerini kirece batıran ve beyaz ellerini havaya kaldıran kalabalık, bir ağızdan “AKP, Munzur’da boğulacak” diye slogan attı.
Yürüyüş Tertip Komitesi’nin, yürüyüş sırasında sadece Munzur ile ilgili pankart ve dövizlerin açılacağı, siyasi parti ve örgütlerin hiçbir bayrak ve flamasının açılamayacağı kararına karşın, bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi oluşumların bayrak ve flama açması kısa süreli gerginliğe neden oldu. Edibe Şahin, bu kişileri uyararak bayrak ve flamaları indirmelerini sağladı.