Gündem Murat Kurum: Malatyamız eskisinden güzel bir şehir olacak

Murat Kurum: Malatyamız eskisinden güzel bir şehir olacak

09.03.2024 - 22:55 | Son Güncellenme:

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Sultangazi’de 'Malatyalılar Buluşması'na katıldı. Kurum, “Malatya’daki felaketin ilk anından itibaren hep sizlerin yanında olduk. O gece iki saat sonra biz Malatya'mızdaydık. Malatya'mızda afetzede kardeşlerimiz için 8 bin konut inşa ettik, vatandaşımıza teslim ettik. Şubat ayında deprem bölgesinde 180 bin konutumuzun inşasını başlattık" dedi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Sultangazi’de Malatyalılarla bir araya geldi. Programa Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, AK Parti Milletvekili Halis Dalkılıç da katıldı.

Haberin Devamı

“MALATYA’DA 8 BİN KONUT İNŞA EDİP VATANDAŞIMIZA TESLİM ETTİK"

6 Şubat depreminden etkilenen illerden biri olan Malatya’da 8 bin konutun inşa edilerek depremzede vatandaşlara teslim edildiğini söyleyen Kurum, “Asrın felaketinde bir kez daha tecrübe ettik. Malatya’daki kardeşlerimin çektiği acıları İstanbul’daki kardeşlerimiz de paylaştı. O gün tüm afetlerde olduğu gibi Malatya’daki felaketin ilk anından itibaren hep sizlerin yanında olduk. Malatyalı kardeşlerimizin acılarını paylaştık, yaralarını sarmanın gayreti içerisinde olduk. Bu yüzden Malatyalı kardeşlerimiz bizi iyi bilir, iyi tanır. O gün Malatya'mızda omuz omuzaydık, gönül gönüle aynı hüznü yaşadık, aynı acıya ağladık, aynı kederi, aynı kaderi paylaştık. Vatandaşlarımız, sizler en ufak bir mağduriyet yaşamasın diye tüm imkânlarımızı seferber ettik. Ve bugün hamdolsun Malatya'mızı yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Değerli hemşehrilerim işte Malatya'mızda afetzede kardeşlerimiz için 8 bin konut inşa ettik, vatandaşımıza teslim ettik. O gece iki saat sonra biz Malatya'mızdaydık" dedi.

Haberin Devamı

“MALATYA'MIZ ESKİSİNDEN ÇOK DAHA GÜZEL BİR ŞEHİR OLACAK"

Geçtiğimiz şubat ayında deprem bölgesinde 180 bin konutun inşasını başlattıklarını belirten Kurum, “Nasıl ki 2020’deki depremde 1 yılda Malatyalı kardeşlerimizi yeni sıcak yuvalarına kavuşturduysak, asrın felaketinin açtığı yaralarımızı bütünüyle sarana dek çalışmaya devam edeceğiz. 2020 depreminden sonra Pütürge ve Doğanyol'u nasıl yepyeni şehirler yaptıysak, Battalgazi Yeşilyurt'u, Doğanşehir'i, Akçadağ'ı; 6 Şubat depreminde en büyük yıkım alan yerlerimizi de yepyeni şehirler haline getireceğiz. Malatyalı hemşerilerimizin hafızası, ruhu Yeni Camimizi, Akpınar'ı, Söğütlü'yü, Malatya'nın Kadim çarşısını Malatya'mızın dokusuna uygun, kültürüne uygun bir mimari anlayışla inşa edeceğiz. Ki Çevre Şehircilik Bakanlığımız biliyorsunuz bu inşaatlara başladı. Bir yıl içerisinde bunları da Malatyalı hemşehrilerimize teslim edeceğiz. Ve göreceksiniz Malatya'mız eskisinden çok daha güzel bir şehir olacak ve kısa zaman içerisinde katlanarak büyüyecek" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ayrıca Kurum İstanbul’u afetlere karşı daha dirençli hale getirmek ve olası bir depremi en az hasarla atlatabilmek için tüm planlamalarını yaptıklarını, 1 Nisan’dan itibaren ivedilikle kentsel dönüşümdeki adımları atacaklarını belirtti.