Gündem Murat Kurum yeni projeyi duyurdu! Servis araçlarında barkod uygulaması

Murat Kurum yeni projeyi duyurdu! Servis araçlarında barkod uygulaması

10.02.2024 - 17:50 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası’nı ziyaret etti.

İstanbul’daki trafik çilesini en çok da servisçilerin yüklendiğini belirten Kurum, “Son 5 yılda İstanbul’a hizmet yolunda yürümek yerine; kişisel hedefleri, amaçları, hayalleri uğruna, İstanbul’a hizmeti unutan bir CHP’li Büyükşehir Belediye Yönetimi ile karşı karşıyayız. Ve gelinen süreçte İstanbul trafiği daha büyük bir çileye dönüşmüş durumda. CHP’li yönetim ile birlikte, ‘yol medeniyettir’ anlayışı sona erdi; yol çiledir, yol derttir, yol strestir, yol kavgadır anlayışı geldi. CHP’li İBB yönetiminde, ulaşım projelerinin tamamı neredeyse durma noktasına geldi. Bunu en iyi siz servisçi kardeşlerimiz bilirsiniz.” ifadeleri ile şoförlerin trafikte yaşadığı problemlere değindi.

Haberin Devamı

Mevcut İBB yönetiminin korsan servis ağına da çözüm bulamadığını belirten Kurum, “İstanbul’da korsan servisçilik dönemi, 31 Mart akşamı bitecek. Sizlere de tıpkı taksi, minibüs ve dolmuşlarda olduğu gibi kazanımlarınızı kaybetmeden yıllık çalışma ruhsatı vereceğiz. Şirketler, fabrikalar kendi servis araçlarıyla personellerini kendileri taşıyorlar. Servis araçlarımızı korsan servis araçlarından ayırt etmek için taklit edilemez barkod uygulamasına da geçeceğiz.” diyerek, servisçilere yönelik vaatlerini sıraladı.

Murat Kurum yeni projeyi duyurdu Servis araçlarında barkod uygulaması

Murat Kurum, İstanbul trafiğinde yaşanan her bir sorunu kökten çözeceklerini söyledi ve “İstanbul’umuzdaki metro ağını 5 yılda 650 kilometreye ulaştıracağız ve İstanbul’da metro gitmeyen hiçbir ilçemiz kalmayacak. İstanbul’da 2 Yakaya 2 Büyük Tünel projemizle birlikte, alternatif yollar oluşturarak; servisçimizin, vatandaşımızın çilesine son vereceğiz. 122 kilometre tünelimizi İstanbul’un trafiğinin sıkıştığı alanlardan başlamak suretiyle yapıyor olacağız.” ifadeleri ile hayata geçirecekleri projeleri aktardı.

Haberin Devamı

Murat Kurum yeni projeyi duyurdu Servis araçlarında barkod uygulaması