Gündem Murat Ongun görevden alındı mı? İBB sözcüsü Murat Ongun hakkında Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama!

Murat Ongun görevden alındı mı? İBB sözcüsü Murat Ongun hakkında Ekrem İmamoğlu'ndan açıklama!

18.05.2022 - 14:07 | Son Güncellenme:

Murat Ongun görevden alındı mı sorusu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yanıt buldu. Sabah saatlerinde sosyal medyada Murat Ongun'un görevinden alındığı haberleri hakkında açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuya açıklık getirdi. Peki Murat Ongun İBB Sözcülüğü görevinden ayrıldı mı?

Murat Ongun görevden alındı mı İBB sözcüsü Murat Ongun hakkında Ekrem İmamoğlundan açıklama

Murat Ongun görevinden ayrıldı mı sorusu arama motoru üzerinden araştırılıyor. İBB Sözcülüğü görevinde bulunan Murat Ongun'un görevden alındığına ilişkin sosyal medyada çıkan haberlerin ardından İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu. İşte Ekrem İmamoğlu'nun İBB sözcülük makamı ve Murat Ongun hakkında açıklamaları...

Haberin Devamı

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NDAN MURAT ONGUN AÇIKLAMASI

"SÖZCÜLÜK MAKAMINI KALDIRDIM"

İBB Sözcülüğünün kaldırılmasına ilişkin çıkan haberlerle ilgili yöneltilen soruya İmamoğlu, "Murat Ongun benim çok değerli bir yol arkadaşım. Başka görevleri vardır. Daha önce yine benim kararımla bir sözcülük makamı kurmayı uygun görmüştüm. Ama şu an gördüğüm ortamda sözcülük makamının birtakım verdiği sonuçlardan dolayı ve toplumun da buna gösterdiği refleksten ve bazen de ne yazık ki siyasi rakiplerimizin de bu alanda bir dezenformasyon oluşturma çabasından dolayı ben sözcülük makamını kaldırdım. Şu anda böyle bir makam yok. Murat Bey de diğer işlerine devam ediyor" diye yanıtladı.

MURAT ONGUN KİMDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kurumsal iletişim danışmanı Murat Ongun 45 yaşındadır. Uzun yıllar medya sektöründe muhabir, anchorman ve yönetici olarak görevler üstlenmiştir.

Haberin Devamı

En başarılı olduğu yıllar Habetürk TV'nin Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı ve haber spikeri olarak çalıştığı yıllardır. Habertürk'ün satılmasının ardından kanal ile yolları ayrılan ve kendi haber sitesini kurarak yola devam eden Murat Ongun, beklediği gelişmeyi görememesi üzerine internet medyasını kapatma kararı aldı.

Murat Ongun bunun dışında, bir süre Cem TV Genel Müdürlüğü de yaptı ve Star TV'de Uğur Dündar yönetiminde de çalışmış bir gazeteci olarak adından söz ettirdi.

Murat Ongun, 2014 yılında, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı olarak, kurumsal iletişim alanına geçiş yapmıştı.

Murat Ongun son olarak Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı olarak yerel seçim sürecinde de aktif rol üstlendi.

Ekrem İmamoğlu 23 Haziran İstanbul seçim sonuçlarına göre, İBB başkanı olmasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde ilk atama yapıldı. İBB Başkan Danışmanlığı'na Murat Ongun atandı.