Gündem Müşrik Ve Münafık Ne Demektir? TDK ‘ya Göre Müşriklik Ve Münafıklık Kelimelerinin Anlamı Nedir?

Müşrik Ve Münafık Ne Demektir? TDK ‘ya Göre Müşriklik Ve Münafıklık Kelimelerinin Anlamı Nedir?

23.04.2020 - 18:17 | Son Güncellenme:

Müşrik ve münafık kelimeleri cümle içerisinde çok kullanılmasa da dilimizde kullanılan kelimelerdir. Müşrik ve münafık kelimelerinin anlamı bazı kişiler tarafından bilinmemektedir. Kelimelerin anlamları TDK sözlüklerinde yer almaktadır. Müşrik ve münafık ne demek? Müşriklik ve münafıklık kısaca kelime anlamı nedir? İşte, merak edilenler.

Müşrik Ve Münafık Ne Demektir TDK ‘ya Göre Müşriklik Ve Münafıklık Kelimelerinin Anlamı Nedir

Müşrik ve münafık kelimeleri Arapça kelimelerdir. Bu sebeple de dilimize Arapçadan geçmiştir. Müşrik kelimesi anlamı Allah'a ortak koşan, münafık kelimesinin anlamı ise inanmadığı halde inandığını söyleyen manalarına gelmektedir.

Haberin Devamı

Müşrik ve Münafık Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?

Arapçadan dilimize girmiş olan müşrik ve münafık kelimeleri anlamları Türk Dil Kurumu sözlüklerinde yer almaktadır. Kelimelerin sözlük anlamları sizlere aşağıda belirtilmiştir.

Müşrik kelimesi sözlük anlamı: Allah'a ortak koşan

 Münafık kelimesi sözlük anlamı: İnanmadığı halde inandığını söyleyen

TDK'ya Göre Müşriklik ve Münafıklık Kelimelerinin Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu sözlüğünde müşriklik kelimesi müşrik olma durumu olarak açıklanmaktadır. Yani Allah'a ortan koşan kişilerden bahsedilmektedir.

Münafıklık kelimesi ise Türk Dil Kurumu sözlüğünde arabozanlık olarak geçmektedir. Arabozan kişiler için kullanılan bir kelimedir.