Gündem Müsteşar olarak son kez toplantıda

Müsteşar olarak son kez toplantıda

11.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

MİT Müsteşarlığı görevinden dün itibarıyla milletvekili adayı olduğu için ayrılan Hakan Fidan, dün “Müsteşar” sıfatıyla son kez çözüm süreci toplantısına katıldı. Fidan, toplantı devam ederken saat 16.40’ta toplantıdan ayrıldı. Fidan’ın yerine vekaleten İsmail Hakkı Musa görevlendirildi.

Müsteşar olarak son kez toplantıda


Çözüm sürecinin önemli aktörlerinden Hakan Fidan, dün son kez “Müsteşar” sıfatıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından oluşturulan, “Çözüm Süreci Toplantısı”na katıldı. Fidan, Başbakanlığa, kullandığı makam aracıyla değil başka bir araçla geldi. Fidan, toplantı öncesi yaklaşık 10 dakika Davutoğlu ile baş başa görüştü. Davutoğlu başkanlığındaki çözüm süreci toplantısına Başbakan yardımcıları Yalçın Akdoğan, Bülent Arınç ve Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu katıldı.
Fidan’a teşekkür ettiler
Ak Parti’den milletvekili aday adayı olmak için müsteşarlıktan istifa eden Fidan, 17.00’ye 20 dakika kala toplantının yapıldığı Başbakanlık Resmi Konut’tan ayrıldı. Başta Davutoğlu olmak üzere toplantıya katılan isimler, Fidan’a MİT Müsteşarı olarak yerine getirdiği görevlerinden dolayı teşekkür etti.

Haberin Devamı

Vekaleten görevlendirme

Fidan’ın istifasının ardından MİT Müsteşarlığı görevine vekaleten, MİT Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa getirildi. Musa’nın ismi daha önce Başbakan Davutoğlu’na sunulmuştu. Davutoğlu da dün Musa’nın ismini vekaleten uygun buldu ve görevlendirmeyi yaptı. Bu ayın sonunda yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısında yeni MİT Müsteşarı’nın kim olacağının görüşülmesi de bekleniyor. Yeni MİT Müsteşarı ikili kararname ile göreve başlayacak. Vekaleten atandığı için karar Resmi Gazete’de yayımlanmayacak.