Gündem Müzede barok müzik

Müzede barok müzik

21.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Deniz Müzesi’nin artık gelenekselleşen barok konserleri serisinin üçüncüsü, bugün Fransa’nın başarılı topluluklarından Ensemble Masque’ın konseriyle devam ediyor

Müzede barok müzik

İstanbul Deniz Müzesi Komutanlığı, barok müziğin önemli temsilcilerinin konserlerine ev sahipliği yapıyor. Deniz Müzesi Barok Konserleri serisinin üçüncü etkinliğinde Fransa’nın başarılı barok topluluklarından Ensemble Masques sahne alacak. Konserde topluluk Bach, Handel, Corelli, Purcell ve Couperin’in eserlerini seslendirecek.

Haberin Devamı

İstanbul Boğazı’nın manzarasında barok müzik dinleme fırsatı sunan Deniz Müzesi bugün bu müziğin temsilcilerinden biri olan Fransız topluluk Ensemble Masques’a ev sahipliği yapıyor. Klavsende Olivier Fortin’in, obuada Neven Lesage’ın, kemanda Simon-Louis Pierre ve Paul Jean Monteiro’nun, viyolada Andreas Linos’nun viyolonselde Melisande Corriveau’nun yer aldığı topluluk 19.00’da müzikseverlerin karşısında olacak.

17. ve 18. yüzyılda yazılmış eserler üzerinde yoğunlaşan Fransız müzik topluluğu Ensemble Masques’ın yorumlarındaki derinlik ve ifade gücü müzik otoriteleri tarafından övülüyor. ABD ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde konserler veren Ensemble Masques, dünyanın en prestijli salonlarından Londra Wigmore Hall’a da davet edildi. Albümleri, Fransa’da Diapasond’Or, Choc du Classica, Telerama, ve Editors’s Choice gibi ödülleri alan grup müzedeki konserinde barok müziğin muhteşem yapıtlarını İstanbullu müzikseverlerle buluşturacak.

Haberin Devamı

Müzede barok müzik

Napoliten şarkılar şubatta

Deniz Müzesi Barok Konserleri serisinin dördüncü etkinliği ise 2 Şubat’ta yapılacak. Hollanda’nın başarılı ve parlak barok topluluklarından Collegium Musicum Den Haag müzisyenleri tarafından kurulan La Cicala Barok Topluluğu, özellikle Napoli barok dönemi müziğini yorumlamak üzere kuruldu.

Topluluğun Deniz Müzesi’nde vereceği konser ilhamını denizlerden alıyor ve Güney İtalya’da yazılmış barok eserler ve geleneksel şarkılardan oluşuyor.

Kanadalı soprano Stefanie True’nun solist olarak katılacağı konserde Handel, Pergolesi gibi çok sevilen bestecilerin yanı sıra barok dönemin Napolili incileri Falconieri, Porsile ve Porpora’nın eserleri ve Napoli geleneksel şarkıları da müzikseverlerle buluşacak.