Gündem Ne olur babamızı iyileştirin

Ne olur babamızı iyileştirin

15.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Denizde boynu kırılan, ciğerleri iflas eden Abdullah Öğmen, akciğerine diyafram pili takılması için İstanbul’a götürüldü, ancak pil takılamadan geri gönderildi. Babalarını bekleyen 4 kardeş, onu sedyede hareketsiz yatarken görünce gözyaşlarına boğuldu

Ne olur babamızı iyileştirin

Fethiye’de geçen yıl denize balıklama atlayınca boynu kırılan, omuriliği zedelenen, ardından akciğerleri iflas eden 35 yaşındaki Abdullah Öğmen, sevk edildiği İstanbul’dan akciğerine diyafram pili takılamadan döndü.

Haberin Devamı

Seydikemer’in Güneşli Mahallesi’nde çiftçilikle uğraşan Abdullah Öğmen, geçen yıl eşi Yasemin, çocukları 10 yaşındaki ikizler İbrahim ile İrem, 8 yaşındaki İsa ve 6 yaşındaki İhsan ile plaja gitti. 1 metrelik kayanın üzerinden balıklama denize atlayan Öğmen, sığ suda başını kayaya çarptı.

Boynu kırılan ve omuriliği zedelenen talihsiz adam hemen sudan çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan Öğmen’in yuttuğu tuzlu su nedeniyle akciğerinin iflas ettiği belirlendi. Bir süre solunum cihazına bağlı tedavi gören Öğmen, Muğla’ya sevk edildi. Boynundaki kırık nedeniyle ameliyat edilen Öğmen, 2 ay hastanede tedavi gördü. Doktorlar, Öğmen’e diyafram pili takılması gerektiğini söyledi.

İstanbul’a götürüldü

Ailenin yardım çağrısı üzerine Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Öğmen’in tedavisini üstlenerek akciğerine pil takılması için İstanbul’a getirilmesini istedi.

Haberin Devamı

25 Ekim’de büyük umutlarla İstanbul’a götürülen felçli durumdaki Öğmen’e kas gelişiminin yeterli olmadığı gerekçesiyle diyafram pili takılmadı. 60 kilodan 40 kiloya düşen Öğmen, önceki sabah ambulansla tekrar Fethiye’ye gönderildi. Babalarının tedavi görüp sağlıklı döneceği hayaliyle bekleyen 4 çocuk, Fethiye Devlet Hastanesi acil girişinde heyecanla bekledi.

Ambulanstan indirilen babalarını sedyede hareketsiz gören çocuklar gözyaşlarına boğuldu. Acil servisin penceresinden babalarını izleyen İbrahim, İrem, İsa ve İhsan, dakikalarca gözyaşı döktü.

‘220 bin lira lazım’

Öğmen’in kayınpederi İbrahim Mergen, “3 aydır bekliyoruz. Herhalde ’ölsün’ diye geri gönderdiler. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. ‘Parasıyla yaptıracaksınız, yaptırın’ demişler. Ama paramız, çaremiz yok. 220 bin lira para gerekiyor. 4 çocuğa zor bakıyoruz zaten. Çok zor durumdayız” diye çaresizliğini dile getirdi.

‘Babamızı istiyoruz’
Güneşli İlkokulu’nda okuyan Öğmen’in büyük oğlu İbrahim, konuşurken gözyaşlarına boğuldu. Küçük çocuk, “Babamızı istiyoruz. Hayallerimiz gerçek olmadı. Babamın iyileşmesi için para gerekiyormuş. Ama hiç paramız yok. Babasız hiçbir iş olmuyor. Babamın iyileşmesini istiyoruz” dedi. Ağlayarak konuşmaya çalışan İrem de aylardır babalarını göremediklerini söyledi. İrem, “Babamın iyileşmesi için o parayı bulmamız lazım.
Devlet inşallah bize yardım eder. Allah büyüktür. Allah babamızı iyileştirebilir” dedi.