Gündem Ne zaman emekli olabileceğinizi kolayca öğrenin!

Ne zaman emekli olabileceğinizi kolayca öğrenin!

06.05.2016 - 10:40 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek artık çok daha kolaydır. Ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde emeklilik yaşı hesaplamak mümkündür. Ne zaman emekli olurum emeklilik yaşı hesaplama uygulamasına yazımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Ne zaman emekli olabileceğinizi kolayca öğrenin

Emekli olmak günümüzde çoğu çalışanın hayalidir. Hatta hepsinin dersek yanılmış olmayız. Günümüzde emekli olmak için yerine getirmemiz gereken bir takım şartlar bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi belirlenen süre ve yıl boyunca herhangi bir iş yerinde sigortalı olarak çalışmaktır. Diğeri ise çalışılan bu süre boyunca her ay belirlenen bir miktarda prim ücretini kayıtlı olunan kuruma ödemektir. Bu iki şartı tamamladığınızda emekli olmuş olacaksınız. Emekli olduğunuz aydan itibaren emekli maaşınızı da almaya başlayacaksınız. Günümüzün en çok merak edilen konularından bir tanesi olan ne zaman emekli olurum uygulaması hakkında bu yazımızda sizlere detaylı ve anlaşılır bilgiler vermiş bulunmaktayız. Yazımızın devamından bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek geçmiş yıllarda oldukça uzun işlemler içermekteydi. Gün hesaplaması yapılması ve ödenen primlerin değerlendirilmesi ile birlikte oldukça fazla zaman kaybı oluşturmaktaydı. Kurum ve kuruluşlarda bu işlem için beklenen sıra ve oluşan kalabalıktan bahsetmeye gerek yok sanırım. Günümüzün teknolojisi sayesinde bu durumların can sıkıcılığından kurtulmuş durumdayız. Teknolojinin hayatımıza getirmiş olduğu internet sayesinde artık birçok işlemimizi internet üzerinden yapabiliyoruz. İnternet üzerinden yapılan sınırsız işlemlerden bir tanesi de ne zaman emekli olurum uygulamasıdır. İnternet üzerinden oturduğumuz yerden, herhangi bir yere gitmeden veya telefon etmeden ne zaman emekli olabileceğimizi öğrenebiliyoruz. Bu işlem yalnızca dakikalar içerisinde yapılmaktadır. Yazımızın devamından ne zaman emekli olacağınızı öğrenebileceğiniz; ne zaman emekli olurum uygulamasının nasıl olduğunu öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden ne zaman emekli olurum uygulamasının yapıldığı resmi internet sitesi E-Devlet’tir. E-Devlet sistemi oldukça güvenli ve yüksek koruma içeren bir sitedir. E-Devlet sistemi üzerinden ne zaman emekli olurum uygulaması veya herhangi bir işlem gerçekleştirebilmek için mutlaka bir şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer bir şifreniz yoksa sistem üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştirebilmeniz mümkün olmayacaktır. E-Devlet şifrenizi alabilmek için herhangi bir PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte gitmeniz gerekmektedir. Sonrasında PTT şubesine yapacağınız şifre alma başvurusu sonucunda kimlik bilgileriniz kullanılarak sizin adınıza bir şifre oluşturulacaktır. Bu şifreyi alabilmek için 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. İşlem ücretinizi ödedikten sonra şifrenizi size özel bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz.

Şifrenizi aldıktan sonra ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapabilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine girmeniz gerekmektedir. Daha sonra ne zaman emekli olurum uygulama sayfasına ulaşmanız gerekmektedir. Ne zaman emekli olurum uygulaması 3 kurum için farklı bağlantı adresleri ile yapılmaktadır. Kayıtlı olduğunuz kurumun uygulama sayfasında olduğunuzdan emin olduktan sonra karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan sayfa üzerindeki ilgili yerlere T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazarak kimlik doğrulama işleminizi yapınız. Kimlik doğrulama işleminizi tamamlamak için “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle açılacak olan sayfa üzerinden ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz.