Gündem Ne zaman emekli olacağınızı hesaplayın!

Ne zaman emekli olacağınızı hesaplayın!

13.05.2016 - 09:55 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum sorusuna cevap artık çok koaly şekilde bulunabilir. Ne zaman emekli olabileceğinizi emeklilik yaşı hesaplayarak öğrenirsiniz. Ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek için yazımızı inceleyiniz.

Ne zaman emekli olacağınızı hesaplayın

Sosyal Güvenlik Kurumunun önemli hizmetleri vardır. En önemli hizmetlerinden birisi vatandaşların sosyal güvencelerini sağlamak iken diğeri ise vatandaşları emekli yapmaktır. Aslında bu iki hizmet de birbiri ile bağlantılıdır. Emekli olmak isteyen her vatandaş sosyal güvencesini sağlamak zorundadır. Sosyal güvencenizi sağlayabilmek için ise bağlı olduğunuz kuruma göre prim veya sigorta yatırmanız gereklidir. SSK ya bağlı olan vatandaşların çalıştıkları iş yeri sigortalarını yatırmalıdır. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar da kendi işini yaptıkları için primlerini kendileri yatırmaları gereklidir. Primlerini ve sigortalarını yatıran vatandaşlar sosyal güvencelerini sağlayabilmektedir. Bu yatırılan prim ve sigortalar tamamlandığında ise bağlı olduğunuz kurumdan emekli olabilirsiniz.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!


NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet verdiği kişi sayısı çok fazladır. Sosyal güvencesini sağlamak isteyen her vatandaş sosyal güvenlik kurumuna bağlıdır. Durum böyle olunca büyük şehirlerdeki Sosyal Güvenlik Kurumları baya yoğun olmaktadır. Bu yüzden vatandaşlar mağdur duruma düşebilir. Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların mağdur olmamaları için internet üzerinden de hizmet vermektedir. İnternet üzerinden bir çok hizmeti olan Sosyal Güvenlik Kurumu bu internet uygulamaları sayesinde birazcık da olsa rahatlamıştır. Çünkü vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumundaki işlemlerini internet üzerinden de gerçekleştirebilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek gerçekleştirebileceğiniz bir çok işlemi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bir çok emeklilik ve sigorta işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama, emekli maaşı sorgulama, SGK hizmet dökümü, SGK borç sorgulama gibi bir çok sorgulama ve hesaplama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu hesaplama programlarından ne zaman emekli olurum programı henüz emekli olmamış olan vatandaşlar içindir. Çalışan vatandaşlar ne zaman emekli olacaklarını bilmiyorlar ise emeklilik yaşı hesaplama programı sayesinde ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilirler. Sosyal Güvenlik Kurumunun bir internet uygulaması olan ne zaman emekli olurum uygulaması her kurum için farklı şekillerde tasarlanmıştır. Vatandaşlar bağlı oldukları kurumun hesaplama programına giriş yaparak emeklilik yaşını öğrenebilir. Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik yaşı hesaplama programını her kurum için farklı tasarlamıştır. SSK ya bağlı olan vatandaşlar emeklilik yaşı hesaplama işlemi için internet üzerinden kendi kurumları için olan hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra cinsiyetini, doğum tarihini ve hizmete başlangıç tarihini girmeleri gereklidir. Maluliyet ve erken yaşlanma durumlarını da belirttikten sonra mevcut bilgiler kısmına geçmelisiniz. Mevcut bilgiler kısmında SSK prim ödenen gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, fiili gün sayısı bilgileri girildikten sonra 3600 günün doldurulduğu tarih bilgisi de girilmelidir. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar da internet üzerinden kendi kurumları için olan hesaplama programına giriş yapmalıdır. Emeklilik türü cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerini girdikten sonra özel durum bilgilerini de girmeleri gereklidir. Emekli sandığına bağlı olan vatandaşlar da hesaplama programına giriş yaptıktan sonra hizmetlerini eklemelidir ve hesaplama işlemini gerçekleştirmelidir.