Gündem Necip Fazıl’a da Nazım Hikmet’e de sahip çıktık

Necip Fazıl’a da Nazım Hikmet’e de sahip çıktık

22.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödülleri sahiplerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan takdim etti.

Necip Fazıl’a da Nazım Hikmet’e de sahip çıktık

 

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ/ANKARA- Müzik alanında Ajda Pekkan, resim alanında Süleyman Saim Tekcan, sinema alanında Yılmaz Erdoğan, tiyatro alanında Ayla Algan, ilim-kültür alanında Hayreddin Karaman, edebiyat alanında Yavuz Bülent Bakiler, karikatür-animasyon alanında Varol Yaşaroğlu, gastronomi alanında Ömür Akkor ve Emre Akkor, dans-bale alanında Tan Sağtürk, mimari alanda Hilmi Şenalp, zanaat alanında Sevan Bıçakçı, geleneksel sanatlar alanında Gülbün Mesera, “Vefa Ödülü”ne ise Aşık Veysel layık görüldü. Törende Aşık Veysel adına ödülü torunu Çiğdem Özer aldı.

Haberin Devamı

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada “Bizim medeniyetimiz bir aşk medeniyetidir. Bu yılkı vefa ödülümüzü büyük usta Aşık Veysel’e vererek devlet olarak kendisine şükran borcumuzu ifa ediyoruz. 10 farklı alanda ödül alan ilim kültür ve sanat erbabımızın her birini milletimizin kadim birikiminin temsilcileri olarak görüyoruz. Ülkemizin kültür varlığını daha da zenginleştiren herkese, tüm sanatçılarımıza destek olmayı görev biliyoruz. Hangi inanca, kökene, meşrebe sahip olursa olsun, Türkiye’ye ve Türk kültürüne hizmet eden, katkı sunan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Sanatçıları arasında ayrım yapan değil, sanatçılarını bağrına basan bir Türkiye anlayışıyla hareket ediyoruz. Boynunda mahkumiyet kararıyla ebediyete irtihal eden Üstad Necip Fazıl’a nasıl hürmet gösteriyorsak, tek parti döneminde hapislerde sürünen Nazım Hikmet’e de aynı şekilde sahip çıkıyoruz. Biz bu görevde olduğumuz sürece hiç kimse Türkiye’yi eski baskıcı, yasakçı günlerine geri döndüremeyecektir” ifadelerini kullandı.