Gündem ‘Neron’lara ‘Gece Timleri’

‘Neron’lara ‘Gece Timleri’

10.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son zamanlarda artan kundaklama olaylarına karşı önlemleri artıran İstanbul Emniyet Müdürlüğü, “Gece Timleri” adı altında özel timler kurdu. Gece Timleri, il emniyet bünyesindeki polis memurları arasından mülakat sonucu oluşturulurken, 600 kişiden oluşan devriye ekibinde 3 vardiya bulunuyor.

‘Neron’lara ‘Gece Timleri’

Sokaklardaki araç kundaklama terörüne karşı, vatandaşı ve malını korumak amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde farklı birimlerin yer aldığı 600 kişilik gece devriye ekibi kuruldu. “Gece Timleri” adı altında kurulan denetleme ekipleri ile birlikte kundaklamaların önüne geçilmesi ve yaşanan olaylarda yer alan faillerin kısa sürede yakalanması hedefleniyor. Son bir ay içinde 64 aracın PKK’nın gençlik yapılanması olan YDG-H tarafından kundaklanması sonrası harekete geçen ekipler geçtiğimiz günlerde emniyet bünyesinde oluşturduğu bu yapılanma ile birlikte geceleri kent genelindeki güvenlik seviyesini de en üst düzeye çıkaracak.

Haberin Devamı

Tespit edilen şüpheliler hakkında Terörle Mücadele Kanunu kapsamında işlem yapılırken, failler de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sorgulanıyor.


200’er kişilik ekipler

Gece uygulanan denetlemelerde ekiplerin bir bölümü sadece gözetleme yaparken, diğer bölümü ise operasyon ayağını gerçekleştiriyor. Özellikle tespit edilen şüphelileri belirleyerek nokta atış yapmayı hedefleyen Gece Timleri, günlük hedef gözeterek çalışmalarını yürütüyor. 200’er kişiden oluşan özel ekibin 3 vardiyası bulunuyor.

Semtin tarzına göre önlem alan özel polis timleri, olay yerlerine göre daha sert tedbirler uygulayabiliyor.

‘Çoğu 18 yaşından küçük çocuklar’
Gece Timleri’nin şu ana kadar düzenlediği devriye uygulamalarında yaklaşık 80 kişi gözaltındı. Bu kişilerden 60’ı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 20 şüpheli ise tutuklandı. Gözaltına alınan şüphelilerden büyük bölümünün 18 yaşında olması ise dikkat çekici bir unsur. Terör örgütü PKK’nın molotofkokteylli eylemlerinin bazılarında çocukların yaşının 11’e kadar düştüğü bildirildi.