Gündem New York’ta sahne sırası devlerin

New York’ta sahne sırası devlerin

14.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin New York kentinde düzenlenen Mercedes Benz Moda Haftası ünlü tasarımcıları ağırlamaya devam ediyor. Tasarımcıların 2016 sonbahar kreasyonları beğeni topladı

New York’ta sahne sırası devlerin

ABD’nin New York kentinde devam eden Mercedes Benz Moda Haftası kapsamında, Jill Stuart, Lacoste, Rebecca Minkoff, Herve Leger, Banana Republic, Givenchy ve Alexander Wang gibi markaların defileleri modaseverlerden büyük ilgi gördü. Dün gerçekleşen 2016 sonabahar kreasyonlarının tanıtıldığı defilelere reality show yıldızı Kylie Jenner ve sevgilisi Tyga, şarkıcı Lady Gaga ve Nicki Minaj, Büyük Britanya Prensesi Beatrice Mountbatten’ın da aralarında bulunduğu birçok ünlü katıldı.

Haberin Devamı

Rahat ve çekici kadın

En çok ilgi çeken defileler arasında Alexander Wang’in podyum şovu yer aldı. Kendinden emin, havalı, rahat ama ilgi çekici bir kadının tasvir edildiği koleksiyona imza atan Wang, koyu renk parçaları ön plana çıkardı. Püskül detayların, militarist parçaların, çizgili kumaşların ve spor kombinlerin öne çıktığı defilede, sezonun modası crop toplar ve transparan üstlere de yer verildi. Koleksiyon parçalarını sandaletler, düz ayakkabılar ve sneakerlarla tamamlayan Wang, Amerikan futbolu temasından da ilham aldığını vurguladı.

Son yıllarda modaya öncülük eden kıyafetleriyle ön plana çıkan Herve Leger, Moda Haftası kapsamında çıktığı podyumda 30’uncu yılını kutladı. Marka, ilk kez ikonik bandajlı elbiselerinin dışına çıkarak hazırladığı koleksiyonunda, dar ve vücuda tam oturan elbiselerini cesur baskılar ve desenlerle yorumladı. Püskül, crop top ve rahat pantolon modasını pas geçmeyen kreasyonda bahar aylarına uygun altın fermuarlar, eğlenceli çiçek baskıları, metalik parçalar kullanıldı.

Haberin Devamı

Biyonik model podyumda
Mercedes Benz Moda Haftası kapsamında bugün gerçekleşecek olan ‘FTL Moda’ şovunda biyonik kollu model Rebekah Marine podyuma çıkacak. Doğduğunda sağ kolu olmayan model Marine, uzun yıllardır biyonik kol protezi takıyor. 22 yaşından beri podyumlarda olan ve kendini ‘Biyonik model’ olarak nitelendiren Marine, daha öncede birçok ünlü markanın defilelerinde boy gösterdi. Model, kolunu bir aksesuar olarak kullanabildiğini belirtiyor. Bugün gerçekleşecek ‘FTL Moda’ defilesinde Down sendromlu Avustralyalı model Madeline Stuart da yer alacak.
Siyah-beyaz teması
Moda Haftası’nın ikinci gününde podyuma çıkan Givenchy, 63 yıldır podyumların vazgeçilmez ismi olmasını kanıtlayan bir kreasyonla modaseverlerle buluştu. Siyah beyaz temasıyla hazırlanan defilelerde, vücuda oturan ipek elbiseler, dantel üstler, bol kesim pantolonlar, transparan tuvaletler yer aldı. Sıradışı saç aksesuarları, küpeler, kemerler ve abartılı maskelerin yer bulduğu defilede, tüy detaylar da unutulmadı. Sert çizgilere sahip elbiseler, transparan üstlerle kombinlenerek podyuma cesur ve iddialı bir hava kattı.