Gündem Nikah yasağı ve düğün yasağı kalktı mı? İstanbul'da nikah ve düğünlere kaç kişi katılabilir?

Nikah yasağı ve düğün yasağı kalktı mı? İstanbul'da nikah ve düğünlere kaç kişi katılabilir?

02.03.2021 - 09:46 | Son Güncellenme:

Nikah ve düğün yasakları ile ilgili son dakika gelişmeleri araştırılıyor. Yeni normalleşme kararları çerçevesinde yasaklarla ilgili değişikler yapıldı. Koronavirüs risk haritasına göre alınan yeni normalleşme kararlarında nikah ve düğün yasakları ile ilgili nasıl gelişmeler yaşandı? Nikah yasağı kalktı mı? İstanbul'da nikah ve düğünlere katılımcı sayısı kaç olacak? İşte son dakika gelişmeleri...

Nikah yasağı ve düğün yasağı kalktı mı İstanbulda nikah ve düğünlere kaç kişi katılabilir

Son Dakika: Nikah ve düğünler serbest mi? Hangi illerde nikah yasağı kalktı? Nikaha katılımcı sayısı kaç olabilir? Yeni normalleşme kararlarının alınması ile birlikte nikah ve düğünlerle ilgili ne gibi kararlar alındı merak konusu. Vatandaşlar yeni yasaklar ve kısıtlamalar ile ilgili detayları araştırıyor. İşte nikah ve düğünlerle ilgili alınan son kararlar.

Haberin Devamı

NİKAH VE DÜĞÜN YASAKLARI KALKTI MI? KAÇ KİŞİ KATILABİLİR?

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerimizde; nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, kişi başına minimum 8 metrekare alan ayırmak, katılımcı sayısı 100’ü geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecektir.

Yüksek ve çok risk grubunda yer alan illerimizde; nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, kişi başına minimum 8 metrekare alan ayırmak, katılımcı sayısı 50’yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecektir.

İSTANBUL'DA NİKAH VE DÜĞÜNLERE KAÇ KİŞİ KATILABİLİR?

İstanbul yüksek risk grubunda yer aldığı için nikah ve düğünlere katılımcı sayısı 50 kişiyi geçmeyecek şekilde olacak.

NİKAH VE DÜĞÜN İÇİN İZİN ALINMASI GEREKİYOR

Haberin Devamı

Nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünlerde de kişi ve alan sınırlamalarının kontrolünün sağlanması için nikah ve/veya düğün salonu işletmelerince yapacakları her türlü organizasyon öncesinde kişisel verilere yer verilmeksizin hangi günde hangi saat aralıklarında nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğün organizasyonu yapacaklarının en az üç gün öncesinden Valilik/Kaymakamlıklara e-Devlet kapısından İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden ya da doğrudan dilekçe ile bildirilmesi sağlanacaktır.

2021/5 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle kamudaki çalışma saatleri tüm Türkiye’de normale döndürülmüş olup Valiliklerce gerek görülmesi halinde Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kademelendirilmiş mesai başlama ve bitiş saatleri tespit edilebilecektir.

TÜRKİYE RİSK HARİTASI

Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van.

Orta Risk Grubunda Yer Alan İller

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat.

Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak.

Haberin Devamı

Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.