Gündem Niksar ve Bayat, şehitleri uğurladı

Niksar ve Bayat, şehitleri uğurladı

31.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Niksar ve Bayat, şehitleri uğurladı

Zeytin Dalı Harekâtı’nda yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Uzman Çavuş Necmettin Yiğit (23) memleketi Tokat’ın Niksar ilçesinde, Hakkâri’de PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 4.5 ay sonra şehit olan sözleşmeli er Hidayet Tokmak (26)ise, Çorum’un Bayat ilçesinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

Niksar ve Bayat, şehitleri uğurladı


Suriye’nin Afrin bölgesinde, arama tarama faaliyetleri sırasında teröristlerin kaçarken tuzakladığı el yapımı patlayıcının 22 Mart’ta infilak etmesi sonucu yaralanarak tedaviye alındığı hastanede önceki şehit olan Piyade Uzman Çavuş Necmettin Yiğit’in Türk bayrağına sarılı naaşı helallik alınması için Tokat’ın Niksar ilçesine bağlı Gökçeli beldesindeki baba ocağına getirildi.

‘Silmeyin gözümü’

Oğlunu evlerinin önünde bekleyen şehidin annesi Gülcan Yiğit “Benim yavrum vatan aşığıydı. Onlar sevinmeyecekler, vatanı yıkamayacaklar. Yıkarız diye sevinmesinler” dedi. Bu sırada kendisinin göz yaşlarını silen kadın askere anne Yiğit, “Ben ağlamıyorum, silmeyin gözümü. Ben gözümün yaşını göstermeyeceğim oğluma” dedi.

Haberin Devamı

5 yıl önce babası Mustafa Yiğit’i kaybeden şehidin naaşı daha sonra cenaze töreninin yapılacağı Gökçeli İlkokulu’nun bahçesine getirildi. Burada şehidin annesi Gülcan ve ağabeyleri Bekir ile Seyfullah Yiğit Türk bayrağına sarılı tabuta dokunarak gözyaşı döktü. Asker kıyafeti giyen bir öğrenci de şehidin tabutu başında askerlerle birlikte asker selamı verip nöbet tuttu. Şehit Yiğit’in cenazesi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, mülki ve idari erkan, komutanlar, milletvekilleri, ailesi ve 5 bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından Gökçeli beldesi mezarlığında toprağa verildi.

‘Hakkım helaldir’

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca 2 Kasım 2017’de yapılan saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede önceki gün şehit olan sözleşmeli er Hidayet Tokmak için memleketi Çorum’un Bayat ilçesine bağlı Dorukseki köyünde tören düzenlendi. Silah arkadaşlarının omzunda köy meydanına getirilen 26 yaşındaki şehidin cenaze törenine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı.

10 çocuk babası Mustafa Tokmak (77) oğlunun cenazesinde güçlükle ayakta dururken, anne Fadime Toprak (64) ve kardeşleri şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehit annesi “Güle güle git hakkım helaldir sana oğlum” diyerek ağıt yaktı.

Niksar ve Bayat, şehitleri uğurladı

Şehidin gözü yaşlı nişanlısı Hatice Demir ise tören boyunca tabutun başından ayrılmadı. Şehit Hidayet Tokmak kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi. -FATİH YILMAZ- İBRAHİM UĞUR- YUSUF ÇINAR Tokat-Çorum DHA

Askerlere saldıran PKK’lılar öldürüldü

Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde önceki gün 6 askerin yaralandığı roketli saldırıyı gerçekleştiren 3 PKK’lı terörist öldürüldü.

Valilikten yapılan açıklamada, Koçbaba karayolunda mayın, el yapımı patlayıcı araması yapan güvenlik güçlerine, 3 terörist tarafından silah ve roketatarla saldırı düzenlendiği hatırlatıldı.

Saldırının ardından jandarma komando timleriyle başlatılan operasyon kapsamında teröristlerle sıcak temas sağlandığı ifade edilen açıklamada, 3 PKK’lının M-16 piyade tüfeği, 2 AK-47 kaleşnikof piyade tüfeği, tabanca ve el bombalarıyla ölü ele geçirildiği belirtildi. - Diyarbakır AA