Gündem Nöbette bayram

Nöbette bayram

02.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mehmetçik bayramda da görev başındaydı. Sınır karakollarında nöbeti sürdüren Mehmetçik bayram sevincini silah arkadaşları, komutanları ve telefonla görüştükleri aileleriyle paylaştı...

Nöbette bayram

Kurban Bayramı’na Tendürek Dağı’ndaki 5. Hudut Alayı 3. Hudut Taburu 12. Hudut Bölüğü Dağdelen Hudut Takım Karakolu’nda giren Mehmetçik de milletin huzur ve güvenliği için eller tetikte vatan görevi yürütüyor. Karakol Komutanı Piyade Asteğmen Mehmet Ali Küçük, bayramlaşma sırasında askerlere hitaben yaptığı konuşmada, bazı askerleri, bayramı aileleriyle geçirmeleri için izne gönderdiklerini söyledi.
Aileleriyle konuştular
Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinin İran sınırında da 2 bin 900 rakımdaki üs bölgesinde bayram sevinci yaşandı. Adını bulunduğu tepeden alan ve 8 Mayıs’ta “Şehit Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınok” operasyonu kurulan üst bölgesinde komutanlar nöbet tutan Mehmetçikleri ziyaret ederek bayramını kutladı, telefonla aileleriyle görüştürdü.
Mardin’de 40 derece sıcaklıkta nöbet tutan Suriye sınırını korumakla görevli 4. Hudut Alay Komutanlığı’na bağlı Bayraktar Hudut Karakolu’ndaki askerler de bayramı kutladı. Hudut Tabur Komutanı Binbaşı Serkan Ünal ve Bölük Komutanı Yüzbaşı Abdullah Doğan, askerleri selamladıktan sonra tek tek bayramlarını kutladı.

Sisler içinde bayramlaşma

Türkiye’nin en güney noktasında yer alan 21’inci Hawk Batarya Komutanlığı’nda görevli askerler de komutanlarıyla bayramlaştı. Yaklaşık bin 300 rakımda ve adeta sis bulutlarının içerisinde bulunan 21’inci Hawk Batarya Komutanlığı’nda görevlerini icra eden askerler, sabah ilk olarak komutanlarıyla bayram namazı kıldı. Daha sonra Komutanlık bahçesinde 21’inci Hawk Batarya Komutanı Hava Savunma Üsteğmen Serkan Savruk, silah arkadaşlarıyla tek tek bayramlaştı.