Gündem Nöbette intihar ettiği öne sürüldü

Nöbette intihar ettiği öne sürüldü

16.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

ASELSAN’da geçen yıllarda farklı zamanlarda ölen mühendislerin ölümü hâlâ aydınlatılamadı. ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen, 7 Ağustos 2006’da aracında boğazı ve bileği kesilmiş halde ölü bulundu.

Nöbette  intihar ettiği öne sürüldü


17 Ocak 2007’de ASELSAN’da görevli mühendis Halim Ünal, kafasından tek kurşunla vurulmuş halde ölü bulundu. Ünal’ın ölümünden 9 gün sonra 26 Ocak 2007’de ise bir başka ASELSAN mühendisi Evrim Yançeken, oturduğu binanın altıncı katından düşerek hayatını kaybetti. ODTÜ mühendisi olan üç mühendisin ASELSAN’da önemli askeri projelerde çalıştıkları ve bu nedenle öldürüldükleri öne sürülmüştü. Ancak soruşturmalar “intihar” olarak sonuçlandı. 9 Ekim 2007’de ise ASELSAN’da yazılım mühendisi olarak görev yapan Burhanettin Volkan, askerliğini yaptığı sırada nöbet esnasında silahıyla intihar etti. Psikolojik tedavi gördüğü belirtilen Volkan, vatani görevini yaparken evlenmişti.
26 Ocak 2013’te ise ASELSAN’da mikroelektronik güdüm ve elektro-optik grubu projelerde çalışan Hakan Öksüz, trafik kazasında yaşamını yitirdi. Öksüz’ün üzerinden kimlik ve cüzdan çıkmaması akıllarda soru işaretleri bırakmıştı.