Gündem O bir devrimciydi

O bir devrimciydi

23.06.2010 - 00:02 | Son Güncellenme:

Taziye ziyaretinde CHP lideri Kılıçdaroğlu, Selçuk için “O bir devrimciydi” dedi. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan herkesi Cumhuriyet’e destek vermeye çağırdı

O bir devrimciydi

Siyasiler ve işadamları, tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde önceki gün hayatını kaybeden İlhan Selçuk için dün imtiyaz sahibi ve başyazarı olduğu Cumhuriyet gazetesine taziye ziyaretlerinde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İlhan Selçuk için “O bir devrimciydi” derken, Doğal Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, “Herkes Cumhuriyet gazetesine destek vermeli” dedi.

‘Hepimizi aydınlattı’
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ve İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ile birlikte Cumhuriyet gazetesine taziye ziyaretinde bulundu.
İlhan Selçuk’un kız kardeşi Ülfet Ertel, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız, gazetenin yazarları Mehmet Faraç ve Hikmet Çetinkaya’ya taziyelerini ileten Kılıçdaroğlu, daha sonra gazetenin giriş katında yer alan taziye defterine İlhan Selçuk ile ilgili düşüncelerini yazdı.
Gazetecilerin isteği üzerine yazdığı yazıyı okuyan Kılıçdaroğlu, “Onun penceresi hepimizi aydınlattı. Düşünceleri yazılarında ve kitaplarında yaşayacak ve aydınlatmaya devam edecek. O bir devrimciydi. Yürekli, ideallerinden ödün vermeyen bir devrimci. İşkenceler onu hiç yıldırmadı, onu bugün de gelecekte de saygıyla anacağız” dedi.

‘Değerli bir fikir adamı’
Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan da, Cumhuriyet gazetesine taziye ziyaretinde bulundu. Selçuk’un kız kardeşi Ülfet Ertel, Genel Yayın Yönetmeni Yıldız ve gazetenin köşe yazarlarıyla görüşen Doğan, ziyaretin ardından taziye defterine Selçuk ile ilgili düşüncelerini yazdı. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Doğan, İlhan Selçuk’un değerli bir düşünce ve fikir adamı, gençlik yıllarından beri takip ettiği çok iyi bir yazar olduğunu söyledi.
Selçuk’un aynı zamanda kendisinin yakın dostu olduğunu, yerinin kolay kolay doldurulamayacağını ifade eden Doğan, “Cumhuriyet gazetesi, İlhan Bey’den sonra da yaşamalı, yaşatılmalı. Herkesin Cumhuriyet gazetesine destek vermesi gerektiğine inanıyorum. Allah rahmet eylesin. İki tane gazete sahibi vardık. O benden daha yaşlı gazete sahibiydi. ‘Birinci İlhan Bey, ikinci ben’ diyordum. Herhalde bundan sonra ‘birinci ben’ diyeceğim” şeklinde konuştu.
Türkiye Değişim Hareketi lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, gazeteci yazar Altan Öymen de Cumhuriyet gazetesini ziyaret ederek taziyelerini iletti.

Haberin Devamı

O bir devrimciydi

Bugün tören var
İlhan Selçuk için bugün Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’nda, ardından Cumhuriyet gazetesi binasında tören yapılacak. Törenin ardından İlhan Selçuk’un cenazesi, yarın vasiyeti üzerine Nevşehir’in Hacı Bektaş ilçesinde kardeşi Turhan Selçuk’un mezarının yanına defnedilecek. İlhan Selçuk için Hacı Bektaş’taki Cumhuriyet Meydanı’nda da tören yapılacak. İlhan Selçuk’un Alevi geleneklerine göre Alevi dedesi tarafından defnedileceği belirtildi.

Selçuk için video konferansla ifade kararı alınmış
Ergenekon ana davasını yürüten İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin, tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı ve imtiyaz sahibi İlhan Selçuk’un video konferans yoluyla savunmasının alınmasına karar verdiği ortaya çıktı. Mahkeme heyeti, 11 Haziran 2009 tarihli oturumun sonunda celse arasında değerlendirilmesine karar verdiği taleplere ilişkin kararını 16 Haziran’da verdi. Mahkeme toplamda 25 maddelik ara kararında, “Tutuksuz sanıklar Salih Kunter ve İlhan Selçuk’un sağlık durumlarının el verişli olduğu takdirde ve gerekli sağlık koşulları da sağlanarak savunmalarının alınması için gerekli işlemlerinin yapılması” yönünde karar aldı. Selçuk ise bu karardan 5 gün sonda vefat etti.
ESRA ALUS İstanbul