Gündem O gözler Mazlum Doğan'ınmış

O gözler Mazlum Doğan'ınmış

20.03.2008 - 13:03 | Son Güncellenme:

DTP, nevruz kutlamaları için bastırılan afişlerde yer alan Apo'ya ait sanılan gözlerin sahibini açıkladı.

O gözler Mazlum Doğanınmış

DTP İstanbul İl Başkanlığı tarafından nevruz kutlamaları için bastırılan afişlerde yer alan ve bölücübaşı Abdullah Öcalan'a ait olduğu iddia edilen gözlerin, terör örgütü PKK'nın kurucularından Mazlum Doğan'a ait olduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

DTP Şanlıurfa il örgütündeki yetkililer, DTP teşkilatlarının bu yılki nevruz kutlamaları için bastırdığı Kürtçe ifadelerin bulunduğu afişte yer alan gözlerle ilgili tartışmalara açıklık getirdi. Kimlik açıklanmadan yapılan açıklamada, afişteki ateşler içindeki kum saati figürü üzerindeki bir çift gözün, bölücübaşı Abdullah Öcalan'a ait olmadığını ileri sürdü. DTP'liler, PKK propagandası yapıldığı ileri sürülen ve Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nca örgüt propagandası yapıldığı gerekçesiyle toplatılan afişteki gözlerin Mazlum Doğan'a ait olduğunu savundu.

PKK'nın 1978'de yaptığı kuruluş kongresinde sözde Merkez Komite üyeliğine seçilen Doğan, 1979'de Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde, terör örgütü adına faaliyet yürütürken yakalandı. Gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak Diyarbakır Cezaevi'ne konulan Doğan, 1982'de 20 Mart'ı 21 Mart'a bağlayan gece, cezaevi koşullarının protesto etmek için kendisini ateşe verip yaktı. Mazlum Doğan, ölümünün ardından PKK terör örgütü tarafından nevruzun sembolü olarak kabul edilmeye başlandı.