Gündem O gün görevli 20 polis tanık olarak dinlenecek

O gün görevli 20 polis tanık olarak dinlenecek

14.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı protestoları sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin davanın dördüncü duruşması dün Çağlayan’daki İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada Elvan’ın vurulma anına ait görüntüler izlendi.

O gün görevli 20 polis tanık olarak dinlenecek

Bu sırada anne Gülsüm Elvan “Kolun kopsaydı katil” diyerek fenalaşırken yakınlarının yardımıyla duruşma salonunun dışına çıkarıldı. Görüntülerin izlenmesinin ardından söz alan avukat Can Atalay, “TÜBİTAK’ın netleştirdiğini iddia ettiği görüntüler ham halinden daha kötü” dedi. Sanık polis F.D.’nin tutuklanması talebini reddeden mahkeme, Elvan’ın vuruluğu gün sanığın birlikte görev yaptığı Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nün 9’uncu Birlik Amirliği grubundaki 20 polis memurunun da tanık olarak dinlenmeleri için ilgili yerlere yazı yazılmasına hükmetti. Ayrıca, TOMA görüntülerinin bir bölümünün iyileştirme yapılması için TUBİTAK’a yazı yazılmasına karar veren mahkeme, iyileştirilen görüntü ile sanığa ait fotoğrafların Jandarma Kriminal Bürosu’na gönderilerek görüntülerde zet silahı kullanan kolluk görevlileri içerisinde sanığın olup olmadığı hususunda teşhis işlemi yaptırılmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

‘Benim çocuğum da 14 yaşındaydı’

Duruşmanın ardından konuşan baba Sami Elvan, “Katil hâlâ dışarıda. Bir an önce bunun tutuklanması gerekiyor. Umarım ileride adalet yerini bulur. Daha önce defalarca söyledik. Biz insan yemiyoruz. Kimseyi öldürmüyoruz. O bakımdan bizim karşımızda kendisini ifade etmesini, suçsuz olduğunu ispatlamasını istiyoruz” dedi. Anne Elvan ise Filistin’deki 14 yaşındaki bir çocuğun İsrail askerleri arasında gözü kapalı olarak götürüldüğü fotoğrafı hatırlatarak, “Biz de böyle şeylere karşıyız. Benim çocuğum da 14 yaşındaydı. Kendi ülkesinde katledilen çocukları bir dönüp görsün. Ondan sonra da buraya oraya söylensinler” ifadelerini kullandı.