Gündem ‘O gün neredeysek bugün oradayız’

‘O gün neredeysek bugün oradayız’

16.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir saat önce TBMM’deki 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı ziyaret ederek karanfil bırakan CHP’liler iktidarı 15 Temmuz kalkışmasını ‘siyasi araç haline  getirmek’le suçladı

‘O gün neredeysek  bugün oradayız’

 TBMM’de düzenlenen 15 Temmuz anmasına CHP’liler katılmadı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel başkanlığındaki milletvekili heyeti, TBMM 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un birlikte katıldıkları törenden bir saat önce ziyaret etti. 251 şehidin anısına saygı duruşundu bulunulan ve karanfil bırakılan ziyarette yaptığı konuşmada Özel şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Ertesi gün okunacak darbe bildirisini Meclis Başkanı, önceki Meclis Başkanı ve her gruptan birer birer grup başkanvekiliyle sığınakta yazmıştık, altına tüm partiler imza attı. 2019’a kadar yapılan özel oturumlara eksiksiz iştirak ettik. Ancak süreç Türkiye siyasetinde 15 Temmuz’u siyasi açıdan araçsallaştırma sürecine evrildi. Bazı ittifaklar o günü kendi doğum günleri olarak ilan ettiler. 15 Temmuz’u hep birlikte sahiplenme yerine ‘bizim 15 Temmuz’umuz ve siz yoktunuz’a dönüştürmeye çalışan bir anlatı içine girdiler. Bugün Meclis’te özel oturum yapılmamasının başka bir sebebi, başka bir izahı yoktur. Daha önce yapılan özel oturumları iki yıldır yapmıyorlar. Törenler düzenleyip sadece bir partinin genel başkanının konuşmacı ve Meclis Başkanı’nın konuşmacı olmasının bir başka izahı yoktur. Biz 15 Temmuz günü durduğumuz yerdeyiz.”

Haberin Devamı

‘Milletimize borcumuz var’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı paylaşımda “15 Temmuz’un tüm karanlık noktalarını ortaya çıkarmak, o gece devleti sokaktan toplayan milletimize borcumuzdur. 251 şehidimizi de FETÖ’nün devlete sızmasına göz yumanları da asla unutmayacağız!” dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener de mesajında, “Demokrasimizi kesintiye uğratmak için milletimizin iradesini yok sayarak planlanan 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde, millet iradesi karşısında hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha hatırlatıyor, demokrasi kahramanı şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

‘Hükümeti samimi bulmuyoruz’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, FETÖ mücadelesi konusunda hükümeti samimi bulmadıklarını söyledi.
Türkkan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, iktidarın FETÖ ile ilgili mücadelesinin istenildiği ve beklenildiği şekilde olmadığını savunarak şöyle konuştu: “İktidar, FETÖ darbesini kendisine sunulmuş bir nimet olarak değerlendirip bu darbeye karışanları, zemin hazırlayanları, çanak tutanları ülke yönetiminden göndereceğim diye; bu darbeyi bahane edip, muhalif ne kadar kişi varsa teker teker cadı avına çıkmıştır. Eğer gerçekten darbecileri temizlemek istiyorsanız iktidarınız döneminde yaptığınız atamaların listelerini alırsınız, tek tek bir gecede ayıklarsınız... Meclis’te oluşturulan darbe araştırma komisyonu raporu nerede? Dolayısıyla FETÖ mücadelesi konusunda hükümeti samimi bulmuyoruz.”