Gündem ‘O rüyayı tekrar yaşıyorum’

‘O rüyayı tekrar yaşıyorum’

07.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milliyet Sanat Kitap Günleri beşinci gününde de kitap ve sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor. Demirören İstiklal’de 10 Aralık’a kadar sürecek olan Milliyet Sanat Kitap Günleri’ni hem Milliyet Sanat dergisini uzun yıllardan bu yana takip eden okurları hem de gençler ziyaret ediyor.

‘O rüyayı tekrar yaşıyorum’

Küçük yaşlarından bu yana Milliyet Sanat dergisini okuyan ve Milliyet Sanat Kitap Günleri’ne gelen emekli bankacı Ahmet Ulgan, “Milliyet Sanat çok eskiden beri bildiğimiz bir dergi. Milliyet gazetesi aslında hayatta ilk karşıma çıkan gazetelerden çünkü ben daha ufacık çocukken eve Milliyet girerdi” dedi ve şunları ekledi: “Milliyet Sanat dergisi de o yıllarda gazetenin ekiydi. Şimdi Milliyet Sanat’ın 45 yılının anlatıldığı ‘Her Zaman Sanat’ sergisini gezerken geçmişe, o günlere gittim. Serginin içeriği çok geniş ve herkese hitap edecek şekilde hazırlanmış. Sadece iyi bir Milliyet Sanat okuru olmanıza gerek yok, dergiyle tanışmamış olsanız bile bu sergiyi mutlaka görmeniz gerek diye düşünüyorum. Bir tarih yatıyor burada.”

İstiklal Caddesi’nde afişi görüp gelen emekli otel müdürü Canan Soyaslan kitap günlerinin Beyoğlu’nda yapıldığını görünce Demirören İstiklal’e yönelmiş ve Milliyet Sanat Kitap Günleri’ni ziyaret etmiş. “Keşke İstanbul’un her köşesinde bir kitap şenliği/etkinliği olsa ve biz de her gün gitsek” ifadelerini kullanan Soyaslan, “Beyoğlu’nu kültürel açıdan canlandıran Milliyet Sanat Kitap Günleri ve Milliyet Sanat sergisi bu görevi üstlenmiş bence. Eskiden Tepebaşı’nda kitap fuarı vardı ve

Haberin Devamı

o günler rüya gibiydi, şimdi sanki o rüyayı tekrar yaşıyorum. Kitap fuarlarından/günlerinden kitap almayı çok seviyorum çünkü kitapla birebir ilişki kurabiliyorsunuz. Yayınevleri görevlileri sizi kitaplar hakkında bilgilendiriyor” dedi.

‘O rüyayı tekrar yaşıyorum’

45. yılı okurla paylaşmanın mutluluğu

Maslak Acıbadem Hastanesi’nde Tıp Bölümü’nde okuyan iki arkadaş, Yağmur Aslan ve Vildan Güngör, ders çıkışı Milliyet Sanat Kitap Günleri’ne gelmişler. “Hemen hergün başka kampüslerde derslerimiz oluyor. Bugünkü dersimizin olduğu yer buraya yakındı ve ben de dün Milliyet gazetesinde görmüştüm etkinliğin haberini. Arkadaşımla bir liste yapıp gelmeye karar verdik” diye anlatan Vildan Güngör, sergi kapsamında okurlara hediye edilen Milliyet Sanat’ın 45. yıl sayısına sahip olmanın mutluluğunu şu cümlelerle aktardı:

“Çok sevindik çünkü bunca sene çıkan bir derginin bu özel sayısına geç de olsa sahip oldum.”

Haberin Devamı