Gündem Obeziteden kurtulma hayaline koşuyorlar

Obeziteden kurtulma hayaline koşuyorlar

09.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konya’da obezite grubuna giren ve Aile Hekimliği’ne başvurularda belirlenen 14-26 yaş arasındaki 50 genç, Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Hayallerine Koş’ projesiyle uzmanların gözetiminde spor yaparak kilo veriyor. Diyetisyen, psikolog, ebe ve antrenör gözetiminde çeşitli aktivitelerle zayıflamak için spor yapan gençler, fazla kilolarından kurtuluyor.

Obeziteden kurtulma hayaline koşuyorlar


Güvenleri geri geldi
Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Selçuklu Kaymakamlığı’nca ortaklaşa ’Hayallerine Koş’ projesi hazırlandı. 3 ay önce başlayan proje kapsamında gençler, diyetisyen, psikolog, ebe ve antrenörler gözetiminde zayıflamak için haftanın 7 günü spor yapıyor.
Aşırı kilolarından utanan ve psikolojileri bozulan gençlerin bu program sayesinde hayal ettiklerine kavuştuklarını söyleyen Sportif Eğitim Uzmanı Seyfi Atamer, “Bu gençler bize geldikleri zaman, ailelerinden edindiğimiz bilgiye göre suyu bile annelerinden isterken 100 metre bile koşamazken, şimdi günde yaklaşık 20 kilometre koşabilecek düzeye geldiler” dedi.
3 ayda 9 kilo verdiğini belirten lise 1’inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Merve Nur Özen, “Başladığım zamandan beri 9 kilo verdim ve çok mutluyum. Buraya gelmeden önce yediğime içtiğime dikkat etmiyordum. Karşıdaki insanların bakışları beni rahatsız ediyordu. Ama şimdi kendime güvenim arttı ve yediğime içtiğime dikkat ediyorum. Aşırı kiloları olanlara da tavsiye ediyorum, korkunca hiçbir şey olmuyor, cesaretli olmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.