Gündem ODTÜ’de gaz maskeli mezuniyet

ODTÜ’de gaz maskeli mezuniyet

01.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Diploma Töreni’ne, Taksim Direnişi ve Lice olayları damgasını vurdu.

ODTÜ’de gaz maskeli mezuniyet

Törene gaz maskeleri ile katılan öğrenciler, “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Her yer Lice” sloganları attı. Olaylarda yaşamını yitiren Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert ve Medeni Yıldırım’ın fotoğraflarının yer aldığı, “Katilleri Hesap Verecek” yazılı pankart açıldı. ODTÜ Devrim Stadyumu’nda gerçekleştirilen törende, ODTÜ Rektörü Acar, 3 bin öğrenci ile birlikte 10. Yıl Marşı eşliğinde stadyuma girdi. Törene gaz maskeleri ile katılan öğrenciler, “Her yer Taksim, her yer Direniş”, “Her yer Lice”, “Katil devlet hesap verecek” sloganları attı.

Penguen maketi

ODTÜ’de gaz maskeli mezuniyet

Öğrenciler, Gezi Parkı eylemleri sırasında penguen belgeseli gösteren bir televizyon kanalını penguen maketi ile protesto etti. Öğrenciler, olaylarla ilgili Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrasında yaptığı açıklamalarla sosyal medyada eleştiri konusu olan oyuncu Necati Şaşmaz’ı da “Geceden gündüze değil de, bugünden yarına değil de, çok acil olarak değil, ama çabuk çabuk mezun olduk” dövizi ile eleştirdi. Öğrenciler, “Bilim itaat etmez”, “Velev ki marjinalim bundan size ne?”, “ODTÜ’de Che’de bitmez, direniş de...”, “Tutuklu öğrencilere özgürlük”, “Fıskiyenin önündeki belediyeyi kim soydu?”, “Kız olursa Renne, erkek olursa Talcid”, “Duruşuma TOMA’lar, kaçışıma çevik kuvvet hasta”, “Tayyip’in değil, halkın mühendisiyiz”, “Kıyıya ayakkabıyla girip, grup sondaj yapmışlar”, “Araziye ayakkabıyla girip, ayran içmişler hocalı öğrencili”, “Kadınlı erkekli integral alıyoruz, devrimde grupça mezun yapıyorlar”, “Chomsky’nin saçının kılıyık hüloooğğğ!”, “Mezuniyet töreninin istihbaratını 1 yıl önce aldık”, “Anne, diktatörün ağzına acı biber sürsene”, “Direnin çocuklar çapulcu öğretmenler geliyor” yazılı dövizleri taşıdı.