Gündem ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı? 86. Özel Güvenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı? 86. Özel Güvenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

17.02.2020 - 14:41 | Son Güncellenme:

86. Özel Güvenlik sınavı için süreç ocak ayında başladı. Sınav 9 Şubat'ta gerçekleşti. 12 Şubat'ta sru ve cevaplar yayımlandı. Şimdi özel güvenlik adayları sınav sonuç tarihini araştırıyor. Peki, ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı 86. Özel Güvenlik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

ÖGG sınav sürecinde artık sonlara doğru yaklaşılıyor. 82'nci Özel Güvenlik Görevlisi sınavı 9 Şubat'ta gerçekleşti. Bugün itibarıyla sınavın üzerinden 8 gün geçerken sınav talimatında yazan sonuç tarihini hatırlamayanlar ya da net tarihi bilmeyenler şimdi "ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna cevap arıyor.

Haberin Devamı

ÖGG SONUÇLARI NE ZMAAN AÇIKLANACAK?

Özel Güvenlik Görevlisi sınav sonuçları 28 Şubat'ta ilan edilecek. Adaylar 2-6 Mart tarihlerinde sınav sonucuna itiraz edebilecekler.

SINAV DEĞERLENDİRME VE YAZILI SINAVA İTİRAZ:

Yazılı sınava itiraz eden adaylar Halk Bankası Şubelerine sınav adı ve kimlik bilgilerini bildirerek 10 TL ücret yatıracaklardır.

Adaylar, ilgili banka hesabına yazılı sınava itiraz ücretini yatırdıktan sonra Başkanlığımızın “www.egm.gov.tr/ozelguvenlik” web adresinde yer alan “Özel Güvenlik Personeli/Aday” uygulamasından kendi kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak itiraz açıklamasını belirttikten sonra adayın itiraz kaydı oluşturulmuş olacaktır. Ayrıca banka hesabına yatırdıkları sınav itiraz ücreti dekontlarını İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerine teslim edecek ve ilgili personel adayların veri girişlerini ÖGNET’e yapacaktır.

Haberin Devamı

Ücretini yatırmayan adayların itiraz dilekçeleri işleme alınmayacaktır.

Adaylar, sınav sonuçları ve yazılı sınav itiraz sonuçlarını Başkanlığımızın “www.egm.gov.tr/ozelguvenlik” web adresinde yer alan “Özel Güvenlik Personeli/Aday” uygulamasından kendi kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak öğrenebileceklerdir. Ayrıca Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının “www.egm.gov.tr/ozelguvenlik” web sitesinden de ilan edilecektir.

Yapılan sınavla ilgili sınav soruları, cevap anahtarları, sınav sonucu, itiraz sonuçları ve sınavla ilgili talimatlar Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının “www.egm.gov.tr/ozelguvenlik” web sitesinde ilan edilecektir.

Yazılı sınav sonucuna itiraz ile ilgili olarak talimatın 8.1. 8.2. ve 8.3. maddelerinde belirtildiği şekilde yapılacaktır. Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığına dilekçe vb. şekilde yapılan müracaatlar ile ozelguvenlik@egm.gov.tr adresine yapılan itirazlar değerlendirilmeye alınmayacaktır. Bu durum sınav salonlarında gözetmenler tarafından adaylara duyurulacaktır.