Gündem ‘Oğlum hâlâ yaşıyor’

‘Oğlum hâlâ yaşıyor’

12.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden 16 yaşındaki Berkin Elvan, ölümünün beşinci yılında mezarı başında anıldı.

‘Oğlum hâlâ yaşıyor’

‘Oğlum hâlâ yaşıyor’
Tören öncesi polis ekipleri mezarlık girişinde önlem alırken, mezarlığa giren vatandaşların üst araması yapıldı. Feriköy Mezarlığı’ndaki anma törenine Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan, ablası Gamze Elvan, CHP’li milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, CHP PM üyesi Erdal Aksünger, CHP’li eski milletvekili Melda Onur, HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, Berkin Elvan’ın yakınları ve Taksim Dayanışması üyeleri katıldı. Anmada Çorlu tren kazasında hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz Sel de yer aldı.

Haberin Devamı

‘Ağlamayacağım’

Anma töreni Berkin Elvan için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Daha sonra ayakta durmakta güçlük çektikleri görülen Gülsüm ve Sami Elvan, mezarlığa çiçek bıraktı. Anne Gülsüm Elvan, oğlunun mezarına uzunca süre bakarak sessizce bekledi. Daha sonra oğlunun mezar taşını öpen Gülsüm Elvan, “Ağlamayacağım. Dik duruşunu şimdi ben devir alacağım. Soruyorum İçişleri Bakanı’na, nerede bu çocuğun katilleri, bunun neden hesabını sormuyorsun? Bu çocuk burada, katillerden hesabını sor” diye konuştu.

‘Kardeşçe yaşayacağız’

Adalet mücadelesinden hiç geri durmayacağını belirten baba Sami Elvan ise şu ifadeleri kullandı:

“Benim çocuğum ve çocuklarımız bu yolda bedenlerini kaybettiler. Şu an vurulalı tam altı yıl oldu. Benim çocuğum yaşıyor. Hiçbir saniyesi dakikası aklımdan çıkmıyor. Yaşadığı için çıkmıyor. Yaşamasaydı çıkardı, bu insanlar unuturdu. Berkin Elvan’ı herkes tanıyor. Berkin sadece benim değil hepimizin çocuğuydu. Ben bu mücadelemden asla ve asla geri durmayacağım. Çocuklarımızın hak mücadelesi, ekmek mücadelesi, adalet mücadelesini ben ömrümün yettiği yere kadar devam edeceğim. Bize bunları reva görenler geçmişte teker teker ülkeyi terk ettiler. Ben gitmedim, burdayım. Ne silahım ne kurşunum var. Biz kaçmayacağız. Bu ülkede inadına kardeşçe yaşayacağız.”