Gündem Oğlum insan gibi insandı

Oğlum insan gibi insandı

15.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Berkin Elvan’ın cenaze töreni sonrası Okmeydanı’nda iki grubun tartışmasında başından silahla vurularak ölen Burak Can Karaman, memleketi Giresun’da toprağa verildi. Baba Karaman, herkesi sağduyuya çağırarak ‘Benim yüreğim yandı, başkalarının yanmasın’ dedi

Oğlum insan gibi insandı

İstanbul’da Berkin Elvan’ın cenaze töreni sonrasında Beyoğlu’nda iki grup arasında çıkan kavgada tabancayla vurularak öldürülen 22 yaşındaki Burak Can Karamanoğlu’nun cenazesi, memleketi Giresun’un Alucra ilçesinde toprağa verildi. Karamanoğlu’nun Türk bayrağına sarılı tabutu Şebinkarahisar ilçesinde 100 araçlık konvoy tarafından karşılandı; Burak Can 5 bin kişinin katıldığı töreninin ardından ilçedeki şehitlikte toprağa verildi.

Canikli ve Kotil cenazeye geldi
Baba Halil Karamanoğlu cenaze namazı öncesinde taziyeleri kabul etti ve törene katılan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile görüşerek yaşananları anlattı. Baba Karamanoğlu, “İnsan gibi insandı. Annesi, ‘Oğlum çıkma, dışarıda olaylar var’ demiş, ‘Gitmeyeceğim, yakından izlerim’ diye cevap vermiş. Arkadaşlarıyla olayın olduğu yere doğru gitmişler. Sonra bunlar yaşandı. Takdiri ilahi. Çekeceğimiz ceza varmış. Benim yüreğim yandı başkalarının yanmasın. Tek vatan, tek milletiz. Türkiye’nin başka bir sahibi yok” diye konuştu.
Cenazeye katılmak için Alucra’ya gelen CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Aylin Kotil de Burak Can’ın annesi Huriye Karamanoğlu ile evinde görüştü.

Sedat Peker çelenk gönderdi
Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenazede Sedat Peker’in çelengi dikkat çekti. Giresun Müftüsü Muhittin Oral’ın kıldırdığı cenaze namazına AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Geldi ile Adem Tatlı, Giresun Valisi Hasan Karahan, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim, İlçe Kaymakamı Hacı Aslan Uzun ve Belediye Başkanı Hasan Yağcıoğlu katıldı. Burak Can’ın naaşı, cuma namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından, yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan Alucra Şehitliği’nde toprağa verildi.

‘Gelirken mum al’
Cenazeye katılan CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Aylin Kotil, aileyle bir tanışıklığı olduğunu belirterek, “Sonuçta ben de bir anneyim. Bugün de Burakcan’ın annesiyle oldum uzun süre. Acısını yüreğimde hissettim. Herkesi sağduyuya çağırıyorum. İnşallah daha fazla ölümler olmaz. Hatta kimsenin burnu kanamadan bu süreci atlatırız. Bütün gençler bizim geleceğimiz. Hepsini sağduyulu olmaya çağırıyorum. Hepimizin yüreği yanıyor. Hepsi bu milletin evladı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Oğlum insan gibi insandı