Gündem Oğlunu barıştırmak isterken bıçaklanıp öldü

Oğlunu barıştırmak isterken bıçaklanıp öldü

06.03.2009 - 13:33 | Son Güncellenme:

İşçi aylığıyla okuttuğu kardeşlerinden 3'ü doktor, biri hakim oldu

Oğlunu barıştırmak isterken bıçaklanıp öldü

ADANA'da, tekstil işçisi 53 yaşındaki Ahmet Sakar, aynı iş yerinde çalıştığı arkadaşıyla tartışan oğlu 24 yaşındaki Gökhan'ı barıştırmak için gittiği 34 yaşındaki Serdal Demir'in evinde çıkan kavgada bıçaklanarak öldürüldü. Buruk Mezarlığı'nda toprağa verilen Sakar'ın cenazesine AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ile Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu da katıldı. İşçi aylığıyla 4 kardeşini okutup, birinin hakim, 3'ünün de doktor olmasını sağlayan Sakar'ın ölümü üzüntü yarattı.
Cumhuriyet Mahallesi 821 Sokak'ta oturan ve aynı kargo şirketinde dağıtım elemanı olarak çalışan Serdal Demir ile Gökhan Sakar, koli taşıma yüzünden tartıştı. İşyerinde kavgaya izin vermeyen şirket yöneticisi, her iki genci de ayırıp evlerine gönderdi. Dün saat 21.00 sıralarında eve gelen Ahmet Sakar, oğlunun olayı anlatması üzerine karşı komşusu olan Serdal Demir ile konuşmak için yanına gitti. Serdal Demir'in kapısının zilini çalan Ahmet Sakar, olayın nedenini öğrenmek niyetindeyken, kapıyı açan komşusu ve yakınlarının saldırısına uğradı. Çıkan kavgada Ahmet Sakar göğsünden ve karnından aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralandı. Serdal Demir'in 4 aylık hamile olan nikahsız eşi Arzu Aydaş da çıkar arbede sırasında yediği yumrukla baygınlık geçirdi. Adana Devlet Hastanesi'ne götürülen Ahmet Sakar, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Yaralanan hamile Arzu Aydaş ise Adana Numune Hastanesi'ne gönderildi.
Olaydan sonra kaçan Serdal Demir, yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen ve susma hakkını kullanan Serdal Demir cinayeti işlemediğini ileri sürerken, ifadeleri alınan tanıklar Ahmet Sakar'ın olay sırasında sopayla saldırdığını ileri sürdü. Olayı öğrenen AKP'li Dengir Mir Mehmet Fırat ile Yüreğir Belediye Başkanı Ömer Topçu, Sakar'ın ailesine baş sağlığı ziyaretinde bulundu. Ailenin en büyüğü olduğu için işçi aylığıyla kardeşlerini okutup, 3'ünün doktor, birinin de hakim olmasını sağladığı belirtilen Ahmet Sakar'ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilerek Buruk Mezarlığı'nda toprağa verildi.