Gündem 2021 Öğretmen atama başvuruları başladı mı? Sözleşmeli öğretmenlik kontenjan ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak?

2021 Öğretmen atama başvuruları başladı mı? Sözleşmeli öğretmenlik kontenjan ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak?

18.01.2021 - 09:08 | Son Güncellenme:

Ocak ayının ortalarındayız ve öğretmen atama süreci hala başlamış değil. Umutlar ve beklentiler had safhaya ulaşmış durumda... Binlerce öğretmen adayı MEB'den müjdeli bir haber beklerken bir gelişme olup olmadığı "Öğretmen atama takvimi açıklandı mı? Sözleşmeli öğretmenlik kontenjan ve branş dağılımı belli oldu mu?" sorularıyla öğrenilmeye çalışılıyor.

2021 Öğretmen atama başvuruları başladı mı Sözleşmeli öğretmenlik kontenjan ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak

Sözleşmeli öğretmenli atamaları için ocak ayı epey bir önemli... Geçen yıl süreç 6 Ocak'ta başlamıştı bu yıl ise henüz net bir tarih belirlenmiş değil. Öğretmen adayları sabırsızlıkla bir duyuru bekliyor. Yeni haftadan umutlu olanlar "Öğretmen atama takvimi açıklandı mı? Sözleşmeli öğretmenlik kontenjan ve branş dağılımı belli oldu mu?" sorusuna cevap arıyor.

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ BELLİ OLDU MU?

Milli Eğitim Bakanı konuya ilişkin yaptığı en son açıklamada ''Geçtiğimiz yıllara baktığınızda bunun çok farklı tarihlerde açıklandığını görürsünüz. Bunu MEB tek başına karar alma durumunda değil. Bu konuyla ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmalarımız sürüyor. Neticelendiği dakika biz bunu paylaşırız. Gençler hazırlanıyor, bir umut ve bir hayal peşindeler. Durumu anlamak ve destek olmak lazım. Geçen yıl 41 bin önceki sene 40 bin civarında öğretmen alımı yaptık. Kamudaki alımları en fazla Milli Eğitim alıyor. Üzerinde epeydir çalıştığımız bir konu. Ben yakın zamanda bir çözüm üretmeyi çok istiyorum. Bu atamanın yüksek olmasını bekliyor arkadaşlarımız. Bunun ne kadar olacağına ilişkin olarak bu çalışmaların bitmesi gerekiyor. Bizim çabamız daha çok öğretmen ataması yapılması yönünde gereken çalışmaları yapıyoruz.'' ifadelerini kullandı.