Gündem Öğretmenler Ata’nın huzurunda

Öğretmenler Ata’nın huzurunda

25.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

81 ilden gelen öğretmenlerle Anıtkabir’i ziyaret eden Bakan Özer, Anıtkabir Özel Defteri’ndeki yazısında “Aziz Atatürk, öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de bizlere emanetiniz yeni nesli yetiştirmek için yılmadan çalışmaktadır” dedi.

Öğretmenler Ata’nın huzurunda

EĞİTİM SERVİSİ - Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ nedeniyle 81 ili temsilen gelen öğretmenlerle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakıp saygı duruşunda bulunan Bakan Özer ve beraberindeki öğretmenler, ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçtiler. Burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Özer, şunları yazdı:

Haberin Devamı

“Aziz Atatürk, yurdumuzun dört bir yanından gelen değerli öğretmenlerimizle birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle huzurlarınızdayız. Öğretmenlerimiz, dün olduğu gibi bugün de gösterdiğiniz ‘muasır medeniyetler seviyesinin üzerine’ çıkma hedefi doğrultusunda, bizlere emanetiniz yeni nesli yetiştirmek için yılmadan, yorulmadan çalışmaktadır. Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru emin adımlarla ilerlerken ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuzla birlikte mutlu ve başarılı nesiller yetiştirme görevini kararlılıkla yerine getirmeye, ülkemizin istikbali için azimle çalışmaya devam edeceğiz. Emanetiniz emin ellerdedir. Ruhunuz şad olsun.”

Şehitler Abidesi açıldı

MEB tarafından Keçiören’de  yaptırılan ‘Öğretmen Hatıra Ormanı ve Şehit Öğretmenler Abidesi’ Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un katıldığı törenle açıldı.

Haberin Devamı

Öğretmenler Ata’nın huzurunda

Birinci Meclis’te buluştular

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile birlikte, 81 ilden gelen öğretmenleri Birinci Meclis’te kabul etti. Konuşmasında Birinci Meclis’in önemine değinen Şentop, oturdukları sıraların o yokluk döneminde, öğretmenler ve öğrenciler tarafından Ankara sokaklarında taşınarak  getirildiğini kaydetti. Şentop, öğretmenlere hitaben şunları söyledi: “Öğretmenlik, dokunduğu hayatları değiştiren, yön veren özel bir meslektir. Akşam eve gidince üzerinden çıkarılan bir elbise değildir, daima sizinle yaşayan bir sevgi bağıdır. Eğitim ve öğretim faaliyetinin hedefine uygun gerçekleşmesi için belli hususların, belli etkenlerin olması gerekir. Bunlar sırasıyla; bilgi sezgi, ilgi ve sevgidir.”