Gündem Öğretmenler için başvuru zamanı

Öğretmenler için başvuru zamanı

02.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MEB’in 104 branş için açtığı 30 bin öğretmen kadrosuna atama başvuruları bugün alınmaya başlandı. Öğretmen adaylarının en fazla 40 eğitim kurumunu tercih etme hakkı bulunuyor

Öğretmenler için  başvuru zamanı

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik 30 bin öğretmen kadrosuna atama için başvurular bugün başladı. Elektronik ortamda yapılacak başvurular, 8 Şubat’a kadar devam edecek, atamalar ise 11 Şubat’ta yapılacak.

Haberin Devamı

Elektronik Başvuru Sayfası, “İlk atama”, “Yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama” ve “Milli sporcuların ataması” şeklinde düzenlendi. Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçerek başvurularını, http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki Elektronik Başvuru Formu’nu kullanarak yapacaklar. İlk atama ve milli sporcuların atanması kapsamında aday öğretmen olarak atanacakların başvuruları iki aşamalı olarak alınacak. Adaylar, birinci aşama başvuruları kapsamında 2-8 Şubat 2016 tarihleri arasında eğitim kurumu tercihi yapacaklar, ikinci aşama başvuruları kapsamında da 15-18 Şubat’ta yetiştirilmek üzere görev yapacakları illeri tercih edecekler.

Sorumluluk adaya ait

Haberin Devamı

MEB’e bağlı eğitim kurumlarına ilk kez ataması yapılacak adayların, 2015 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan (KPSS) 50 ve üzerinde puan almış olmaları gerekiyor. Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehberlik ve Sınıf Öğretmenliği için “KPSSP121”, diğer alanlar için ise “KPSSP10” puan türündeki taban puan dikkate alınacak. Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvurular ve bu başvurulara ilişkin Elektronik Başvuru Formu’nun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekalet verecekleri kişiler vasıtasıyla il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacaklar. Elektronik Başvuru Formu’nda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacak.

Elektronik Başvuru Formu haricinde veya süresi dışında yapılan, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanmamış, atama alanı ve mezun olduğu yüksek öğretim programı yanlış girilerek yapılan başvurular ile başvuru şartlarını taşımadığı halde gerçeğe aykırı belgeyle ya da beyanda bulunarak, evrakta tahrifat yaparak, gerçek durumunu gizleyerek yapılan başvurular geçersiz sayılacak. Aday öğretmenliğe veya öğretmenliğe atama başvurusunda bulunacakların en fazla 40 eğitim kurumunu tercih etme hakkı var.

Haberin Devamı

Adayların tercih dışı seçenek olarak; a) “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum” veya b) “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneklerinden birini mutlaka işaretlemeleri gerekiyor. Tercihlerine atanamayan adaylardan “b” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacak.

ATAMALARIN ÇOĞUNLUĞU DOĞU VE GÜNEYDOĞU’YA

MEB’in en son Eylül 2015’te gerçekleştirdiği 37 bin öğretmen atamasında kadronun yüzde 70’i Doğu ve Güneydoğu illerine ayrılmıştı.
Atamalarda 4 bin 640 öğretmen kadrosuyla Şanlıurfa ilk sırada yer almıştı. Ancak artan terör olayları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan binlerce öğretmen bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. O nedenle bu yıl yapılacak 30 bin öğretmen atamasının büyük çoğunluğunun Doğu ve Güneydoğu’da yer alan illere yapılması bekleniyor.
ÖSYM, adayları çöp adamla uyardı
ÖSYM, üniversite sınavına girecek adayları bilgilendirmek için çöp adam animasyonu kullanılan bir film hazırladı. Filmde 2015 yılında yaklaşık 50 kişinin cep telefonu, 60 kişinin cüzdan, 100 kişinin takılar, 20 kişinin anahtarlık ve 500 kişinin saatleri nedeniyle sınavlarının iptal edildiği belirtildi. Film sonunda 2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, adaylara, “Benim hikâyem, üniversite sınavını kazanarak başladı. Gençler, yeter ki inanın, başaracaksınız. Geleceğiniz, geleceğimizdir. Haydi üniversiteye” diye sesleniyor.