Gündem Öğretmenlere 24 Kasım hediyesi! Biber gazı

Öğretmenlere 24 Kasım hediyesi! Biber gazı

24.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yaşadıkları sorunları anlatmak için MEB’e yürümek isteyen Eğitim-Sen üyelerine polisin müdahalesi sert oldu. Polis, müdahale sırasında cop, biber gazı ve basınçlı su kullandı

Öğretmenlere 24 Kasım hediyesi Biber gazı

Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen eğitim emekçileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim talepleri ile öğretmenlere karşı yapılan haksızlıklara karşı seslerini duyurabilmek amacıyla eylem yaptı. Tandoğan Meydanı’ndan yürüyen Eğitim-Sen üyelerini, polis, Milli Müdafaa caddesi girişinde durdurdu. “Faşizme karşı omuz omuza”, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Meslek onurumuza ve haklarımıza sahip çıkıyoruz”, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atan öğretmenler, eylemlerini sürdürürken Eğitim-Sen üyeleri de bakanlık önüne ilerlemek için polisle görüşmeler yaptı.

‘Devrim şehitleri ölümsüzdür’
“Barikat açılsın, yürüyüş başlasın” sloganı atan eğitimciler, Gezi şehitlerinin isimlerini de tek tek sayarak, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” dedi. “Bütün eğitim ve bilim emekçilerini yıllardır çözüm bekleyen sorunlarımızın kalıcı olarak çözülmesi talebiyle birlikte hareket etmeye ve ortak çıkarları etrafında birleşmeye çağırıyoruz” açıklaması yapan gruba polis, yürüyüşün izinsiz olduğu, trafiği engelledikleri ve dağılmaları uyarısında bulundu. Polis, uyarıya rağmen dağılmayan gruba müdahale etti. Müdahale sırasında biber gazı ve basınçlı su kullanılırken, müdahaleden Kızılay’daki işyerleri ve vatandaşlarda etkilendi. Polisin attığı gaz bombası nedeniyle çok sayıda öğretmen de fenalaştı.
Grup polis müdahalesiyle ara sokaklara kaçtı. Polis, grubu TOMA ve Akreplerle kovaladı. Demirtepe Köprüsü’nün altına kadar gerileyen gruba polis yine basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti. Eylemcilere copla müdahale eden polisin, gaz fişeğini de 45 derecelik açı yerine hedef gözeterek kullandığı fotoğraf karelerine yansıdı. Müdahale sırasında çok sayıda kişinin yaralandığı ve gözaltına alındığı belirtildi.
Eğitim Sen Ankara 1 Nolu Şube üyesi Aslı Akdemir’in başına gaz bombası isabet ettiği öğrenildi. Akdemir, olay yerine çağrılan bir ambulansla Ankara Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. 1982 doğumlu İngilizce öğretmeni Akdemir, Numune Hastanesi’nde bir süre tedaviye alındı. Akşam saatlerine doğru hastaneden taburcu edilen Akdemir’in durumunun iyi olduğu öğrenildi. Eğitim-Sen Konya Şube Başkanı Cebrail Bektaş’ın isabet eden gaz kapsülü nedeniyle bacağının kırıldığı iddia edilirken, Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin ise biber gazının etkisinden dolayı geçici körlük yaşadı.

Haberin Devamı

‘Hakkımızı arayacağız’
Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, “Eğitim emekçileri olarak demokratik hakkımızı kullandığımız bir eylemde polisin sert müdahalesi ile karşılaştık. Bu durumu kınıyoruz. Eğitim emekçileri olarak MEB önünde açıklamamızı yaparak dağılacaktık. AKP faşizminin buna dahi tahammülü yok. 12 Eylül faşist darbesinin hayata empoze ettiği 24 Kasım’ı kutlayan zihniyet, bugün bizim haklarımız için alanlarda olmamıza tahammül edemedi. Yılmadık, alanlarda hakkımızı aramaya devam edeceğiz” dedi. Eğitim Sen MYK üyesi Betül Öztürk Korkut da, iktidarın öğretmenlere 24 Kasım hediyesinin gaz bombası ve tazyikli su olduğunu söyledi. Öğretmenlerin güvenceli iş hakkından, meslek onurlarından, haklarından, öğrencilerinden ve eğitim hakkı mücadelesinden vazgeçmeyeceğini kaydeden Korkut, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” diye konuştu.