Gündem Oğuz Güven’e tahliye

Oğuz Güven’e tahliye

15.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başsavcı Mustafa Alper’in trafik kazasında ölümüyle ilgili bir haberin başlığı nedeniyle “örgüt propagandası” suçlamasıyla 15 Mayıs’tan bu yana Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven tahliye edildi.

Oğuz Güven’e tahliye

“Terör örgütü propagandası” iddiasıyla tutuklanan Güven hakkında hazırlanan iddianamede “örgüt propagandası” ve “terör örgütlerinin yayınlarını basmak veya yayınlamak” suçlamasıyla ceza talep edilmişti. İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi, Oğuz Güven hakkında hazırlanan 10.5 yıla kadar hapis istemli iddianameyi kabul ederek, Güven’in tahliyesine karar verdi. Tensip tutanağı hazırlayan mahkeme heyeti, üzerine atılı suçun niteliği, olay ve soruşturma sürecine yaklaşımı, öngörülen ceza miktarı, tutuklu kaldığı süre, kaçma şüphesinin bulunmayışı, iş ve ikamet durumunu gözeterek Güven’in tahliyesine karar verdi. Heyet, Güven’in yargılanacağı davanın ilk duruşmasının 14 Eylül 2017’de yapılmasını da karara bağladı.
‘Gazetecilik suç değil’
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi, cumhuriyet.com.tr’nin yayın yönetmeni Oğuz Güven için tutuksuz yargılanma kararı çıktı. Oğuz Güven’e geçmiş olsun diyoruz. Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Gazetecilik suç değildir. Halkın haber alma hakkı için yapılan bir meslektir. Gazetecilerin görevini yapabildiği bir ülke umut ediyoruz” denildi.

Haberin Devamı