Gündem Oğuz Güven tutuklandı

Oğuz Güven tutuklandı

16.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gazeteci Oğuz Güven, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in trafik kazasında ölümüne ilişkin Cumhuriyet Gazetesi’nin twitter hesabında yapılan paylaşım gerekçesiyle “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan tutuklandı.

Oğuz Güven tutuklandı

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’nce sorgulanan Güven, ifadesinde, 32 yıllık gazeteci olduğunu belirterek “Okumuş olduğunuz tweet’i ben atmadım. Bu tweet’i editörlerimden biri atmıştır. Ben internet sitesinin genel yayın yönetmeniyim. Zaten 55 saniye sonra müdahale ettim, düzelttik. Biz günde 200-300 tweet atıyoruz. Burada bir hata olmuş. Haberimizin içinde böyle bir başlık ve deyim yoktur. Suçlamayı kabul etmiyorum” dediği belirtildi. Mahkeme, Güven’in “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan tutuklanmasına karar verdi. Kararda, “Cumhuriyet Gazetesi’ne ait resmi twitter hesabından, “İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper’i kamyon biçti” şeklinde tweet atıldığı anlatıldı.

‘Özellikle seçildi’

Kararda, tweetteki “Kamyon biçti” ibaresinin, haberin sansasyonel ve vurgu yapmasından çok FETÖ hakkında iddianame hazırlayanların ileride başına ne gelecekleri şekilde toplumda algı oluşması için özellikle seçildiği öne sürüldü.