Gündem Okullar ne zaman kapanıyor? (Takdir – teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır?)

Okullar ne zaman kapanıyor? (Takdir – teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır?)

03.06.2017 - 18:09 | Son Güncellenme:

Okulların kapanmasına son bir hafta kaldı. Milyonlarca öğrenci alacakları karnelerin heyecanını şimdiden yaşamaya başladı. Öğrencilere ait olan son ders notlarının da sisteme girilmesiyle teşekkür belgesi ve takdir belgesi alacak olan öğrenciler belirlenmiş olacak. Peki takdir – teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır?

Okullar ne zaman kapanıyor (Takdir – teşekkür hesaplama işlemi nasıl yapılır)

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 9 Haziran Cuma günü sona erecek. Son ders zilinin ardından öğrenciler, büyük bir heyecanla bekledikleri karnelerine kavuşacaklar. Teşekkür belgesi ve takdir belgesi alacakların belirlenmesi için yıl sonu başarı puanının bilinmesi gerekir. Yıl sonu başarı puanı öğretmenler tarafından öğrenciye ait olan ders notlarının girişlerinin tamamlanmasıyla görünür.



Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TAKDİR VE TEŞEKKÜR BELGESİ İÇİN ORTALAMA PUAN KAÇ OLMALIDIR?

Öğrenciler tüm dönem boyunca ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Bu gayretler sonucunda oluşan performans grafikleri doğrultusunda da teşekkür belgesi ya da takdir belgesi almaya hak kazanacaklar. Bu belgeler için bilinmesi gereken yıl sonu başarı puanı hesaplanırken; dönem derslerinin ağırlıklı puan toplamları haftalık ders saati sayısına bölünerek elde edilir. Ağırlıklı puanın hesaplanmasında öğrencinin dönem içinde aldığı tüm ders notları, proje notu, performans notu ve sözlü notu etkili olur.

Takdir belgesi ve teşekkür belgesi almak için gerekli olan yıl sonu başarı puanları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ortaöğretim Yönetmeliği kapsamında belirlenmiştir. Yönetmeliğe göre belirlenen puanlar ve öğrencilerin bu puanlara göre alacakları belgeler şunlardır;

Haberin Devamı

70,00 – 85,00 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi,
85,00 – 100 puan aralığında olanlar takdir belgesi almaya hak kazanır.

Bu belgeler dışında ortaöğrenim süresi boyunca en az 3 öğretim yılında takdir belgesi alan öğrenciler de gösterdikleri üstün başarıları için üstün başarı belgesi almaya hak kazanırlar.

Öğrencilerin aldıkları puanlar ve bu puanlar için karşılık gelen değerler şunlardır;

0 – 49,99 puan aralığı geçmez,
50,00 – 59,99 puan aralığı geçer,
60,00 – 69,99 puan aralığı orta,
70,00 – 84,99 puan aralığı iyi,
85,00 – 100 puan aralığı pekiyi olarak kabul edilir.

Takdir – teşekkür belgesi hesaplama işlemi için e-Okul sistemine öğrencinin tüm ders notlarının girilmiş olması gereklidir.
e-Okul sistemi ile birlikte takdir-teşekkür belgesi hesaplama işlemi dışında, öğrencinin geçmiş dönemlerde dahil olmak üzere notları görülebilir. Okul devamsızlık bilgisi en güncel haliyle görülebilir. Bu bilgilere ulaşabilmek için e-Okul sistemine Veli Bilgilendirme Sistemi bölümünden öğrenciye ait T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapılması yeterlidir.

ONUR BELGESİ İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİDİR?

Onur belgesi verilirken öğrencinin yalnızca not ortalaması dikkate alınmaz. Öğrencinin okul içinde arkadaşlarına karşı takınmış olduğu tutum, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılım oranı, derslere düzenli olarak devam edip etmediği, okul araç ve gereçlerine karşı göstermiş olduğu hassasiyet gibi durumlar onur belgesi alımında etkili olmaktadır. Onur belgesi için bu şartlar dışında g erekli olan şartlar dönem başında öğretmenler kurulu tarafından belirlenir. Öğrencilerin almaya hak kazandıkları belgeler dönem sonunda tören ile verilir.