Gündem Okullarda zil yeniden çalıyor

Okullarda zil yeniden çalıyor

06.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında iki haftalık yarı yıl tatilinin ardından ders zili yarın çalıyor.

Okullarda zil yeniden çalıyor

Yaklaşık 18 milyon öğrenci, 1.2 milyon öğretmen, yarından itibaren yüz yüze eğitimle ikinci döneme başlayacak. Omicron varyantı vakalarının hızla artmasıyla acaba tekrar uzaktan eğitime geçilir mi, sorusu akıllara gelirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı açıklamalarda, 7 Şubat’ta, 81 ilde, tüm kademelerde yüz yüze eğitime devam edileceği konusunda kararlılıklarını tekrar dile getirdi. Tüm süreci Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bilim Kurulu ile koordineli bir şekilde yürüttüklerinin vurgulayan Özer, yüz yüze eğitim konusunda kararlı olduklarının altını çizdi.

Haberin Devamı

Takvimde bir değişiklik olmazsa öğrenciler 11-15 Nisan tarihlerinde bir haftalık bir ara tatile daha çıkacaklar. 18 Nisan’da okullar açılacak; 2021-2022 eğitim öğretim yılı 17 Haziran’da sona erecek.

İkinci dönem, liseler ile üniversitelere giriş sınavları başta olmak üzere milyonlarca öğrencinin sınav telaşıyla geçecek. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen merkezi sınav 5 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Yaklaşık 3 milyon adayın girmesi beklenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 18-19 Haziran’da yapılacak. Sınav için başvurular 11 Şubat’tan itibaren alınacak.Öğrencilerin merak ettiği konulardan biri de tatiller. Önceki yıllardaki gibi yarım günlük çalışma günlerinin de eklendiği 9 günlük resmi tatiller bu yıl yok.